Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Formula 1

„Čípoš“ gumená párty na Hungaroringu

Sunday, 04. 08. 2019 - 18:19, Ľuboš Kašický   

„Čípoš“ gumená párty na Hungaroringu

Veľkú cenu Maďarska na Hungaroringu rozhodlo správne rozhodnutie Mercedesu zavolať Hamiltona druhýkrát po nové pneumatiky.

 

„Vedeli sme, že sme na čisté kolo pomalší, ako redbully,“ otvorene priznal na tlačovke vysmiaty Lewis Hamilton (mercedes). „Museli sme sa rozhodnúť a niečo vymyslieť. Dôležité bolo nejsť na pitstop ako prvý a potom sa rozhodnúť. Udržiaval som preto maximálny rozdiel okolo dvoch sekúnd. Vydržal som na stredných gumách dlhšie o šesť kôl. Vedel som, že to bude výhoda. Zvážili sme situáciu a riskli sme druhú zastávku v 48.kole,“ vysvetľoval Hamilton.

me04r.jpg

Ešte stále však nemali istotu, že to bude stačiť na víťazstvo, no potom „RedBulláci“ zaváhali. Ak by boli okamžite zavolali Maxa na starších gumách na výmenu, tak by mal veľkú šancu na víťazstvo. Kým sa však „býčkovia“ zobudili, tak Hamilton už dávno stiahol Verstappenov náskok pod potrebných dvadsať sekúnd a bolo neskoro. „Videli sme, že softy nefungovali dobre a preto sme ich neobuli,“ zahováral Holanďan. Otáznikom však zostane, ako by sa preteky vyvíjali, keby v RedBulle zariskovali aj v tejto fáze pretekov. Bez tohto risku bolo jasné, že prídu o víťazstvo. Hamilton sa približoval pekelným tempom a Verstappena štyri kolá pred koncom predbehol.

rb05r-4.jpg

V zúfalstve, no s úsmevom Max Verstappen vzápätí na to prezul na čerstvé gumy a rozhodol sa získať aspoň bod za najrýchlejšie kolo. To však je slabá náplasť pre „pravoverných fanúšikov“ tímu, ktorý verili vo víťazstvo. Zaujímavé rošády porobili vo Ferrari, ktoré vôbec na Hungaroringu nedokázalo konkurovať Mercedesom a Redbullom. „Sú okruhy, ktoré nám nesedia,“ krčil ramenami Sebastian Vettel, ktorý vzápätí odmietol odpovedať na otázku ohľadom jeho tretieho potomka. To, že ho Leclerc pustil pred seba tri kolá pred koncom by však aj tak nezahovoril. Maranelská politika je jednoducho svojská. Urobte si sami na to názor.

fe05r-3.jpg

Do cieľa na pokojnom a slnečnom Hungaroringu nedošlo iba jediné auto – Haas Romaina Grosjeana. Inak spomeňme ešte, že poľských fanúšikov „nesklamal“ Robert Kubica, ktorý znova skončil posledný. Je to smutný pohľad a asi by mal zvážiť sebareflexiu. Dôležité však je, že po Maďarsku teraz nasleduje takmer mesačná prestávka a lebediť na prvom mieste si bude Lewis Hamilton, ktorý vyjazdil už ôsme tohtoročné víťazstvo a má veľký náskok pred kolegom Bottasom (Fín v prvom kole poškodil predné krídlo a zastávka navyše ho odsunula dozadu). Tesne za Bottasom sa však už zaslúžene objavil Verstappen, ktorý stráca len sedem bodov a zasa trochu odskočil Vettelovi. V Pohári konštruktérov je bezpečne na čele Mercedes. RedBull sa síce snaží dobehnúť Ferrari, no dnes zapísali rovnaký počet bodov a rozdiel sa nezmenšil.

race-results-24.jpg

Po Hungaroringu majú pretekári niekoľko týždňov voľno a najbližšia veľká cena je na programe až 1.septembra na belgickom okruhu v Spa-Francorchamps.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri