Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

Cenné kilometre pre Jakuba Jačišina

Thursday, 09. 05. 2024 - 17:17, Public relations   

Cenné kilometre pre Jakuba Jačišina

Súťažná premiéra na Rallysprinte v Kopnej síce posádke Jakub Jačišin a Igor Plichta nepriniesla veľký výsledok, no znamenala neoceniteľnú skúsenosť na ktorej môžu budovať.

 

T. Szabosi;jm1a6656.jpg

Prvý májový víkend konečne odomkol nový ročník Majstrovstiev Slovenska automobilových súťaží. Tentoraz na území „Valašského kráľovstva“ v Slušoviciach, kam sa zbehla nečakane silná a početná konkurencia posádok z Čiech, Moravy a Slovenska. Pre prešovskú posádku to znamenalo ostrý štart do náročnej sezóny v ktorej je hlavným cieľom zapracovať na zlepšovaní svojej výkonnosti a najazdení cenných súťažných kilometrov. „Kopná je pre náš rast priam ideálna súťaž. Je rýchla a nesmierne náročná. Pred posádky kladie veľké výzvy. Pripomína mi také malé Fínsko na asfalte. Horizonty a úseky na srdce si vyžadujú poriadnu skúsenosť a odvahu,“ vyznáva hold krásnym, no zradným úsekom v okolí Slušovíc a Zlína Jakub Jačišin.

T. Szabosi;jm1a6893-3.jpg

Posádka tímu Gart Racing, jazdiaca na vozidle Ford Fiesta Rally4 v Triede 6, krátko pred súťažou absolvovala test v miestnych podmienkach, ktorý jej výrazne pomohol v príprave na náročný úvod sezóny. „Tunajšie podmienky sú iné, ako poznáme od nás na Slovensku. Vyžadujú si iný štýl jazdy a dôležité je aj správne pochopenie a nastavenie vozidla. V tomto ohľade bol test pre nás veľmi užitočný. Naučili sme sa zasa niečo nové, bez čoho toho by sme asi za domácimi pretekármi zaostávali oveľa viac,“ prezrádza nádejný prešovský pretekár, pre ktorého je automobilový šport veľkou vášňou.

T. Szabosi;balc1217.jpg

Preteky sa nevyhrávajú na prvých kilometroch a tak aj prešovská posádka vyštartovala do úvodnej eresky s rozumom. „Kameňák sa nám išiel dobre. Mali sme dobrý pocit a postupne sme sa dostávali do tempa. Na druhom úseku je to dosť úzke, s ostrými zákrutami. Žiaľ, urobili sme tam zopár chýb a stratil nejaký čas. Na treťom úseku Zádveřice bola pred nami havária a tak sa išiel len voľný prejazd s prideleným časom,“ bilancoval 24-ročný pretekár jazdu v prvej sekcii súťaže.

T. Szabosi;r3rb1521.jpg

Podmienky boli tento rok posádkam naklonené a v druhej sekcii sa dalo čakať, že všetci budú svoje časy zlepšovať. Aj Jačišin s Plichtom posúvali svoje limity. Na druhom Kameňáku, ktorý sa išiel v polovici druhej sekcie však prišla „malá zrada“. „Celkom pekne sme to rozbehli. Dostihli sme Paťa Magyara. Stálo tam nejaké auto, a bola vraj červená vlajka. My sme ju však nevideli a normálne pokračovali ďalej. Za Paťom sme stratili nejaký čas, no pokračovali sme ďalej. Potom sa ukázalo, že Paťo dostal pridelený čas Pohlídala, ktorý došiel pred ním, a nám ostal náš čas,“ opisuje nečakanú situáciu Jakub, ktorý ešte na druhom prejazde úseku Kopná vylepšil čas o desať sekúnd. Ani to však nestačilo a napokon v konečnom bilancovaní po tretej sekcii zostal na štvrtom mieste v triede a šiestom mieste v silno obsadenom hodnotení „dvojkoliek“.

T. Szabosi;balc2419.jpg

„Stojíme nohami pevne na zemi. Vieme, že je pred nami ešte veľa učenia sa, a tak z toho pohľadu odchádzame zo Slušovíc spokojní,“ hodnotí náročný štart na Rallysprinte Kopná Jakub Jačišin. „Súťaž sme si naozaj vychutnali. Skvelá atmosféra, organizácia a parádne trate. Navyše nám vyšlo aj počasie, takže sme si to všetci užili. Ďakujeme usporiadateľom za perfektne pripravenú a zvládnutú rely. Radi sa sem vrátime. Samozrejme, poďakovanie patrí celému nášmu tímu a našim partnerom. Rovnako tak Spavo Racing a Chooligan Racing Teamu. Špeciálne Igorovi, s ktorým sa mi ide výborne a cítim jeho podporu v kokpite. Už sa neviem dočkať ďalšieho štartu, ktorým bude v závere mája Rallye Tatry.“

Fotogaléria z podujatia

T. Szabosi;jm1a9728.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri