Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Karting

Bratia Vikorovci pred štartom vo Vysokom Mýte

Wednesday, 15. 08. 2018 - 15:38, Ľuboš Kašický   

Bratia Vikorovci pred štartom vo Vysokom Mýte

Po prázdninovej prestávke talentovaní bratia Matej Vikor (10 r.) a Gabriel Vikor (17 r.) z Lučenca pokračujú v kartingovej sezóne už tento víkend. Na moravskej trati vo Vysokom Mýte sa jazdí štvrtý podnik Majstrovstiev Slovenska, ktorý je zároveň súčasťou Moravského pohára.

Tibor Szabosi;c30i9903-16.jpg

„Po takmer mesačnej letnej prestávke, ktorá uplynula od pretekov slovenského kartingového pohára v Trebaticiach, sa už neviem dočkať ďalších pretekov," priznáva starší z bratov, Gabriel Vikor, ktorý štartuje v triede ROTAX MAX (objem motora 124,8 cm3). Potom, ako bolo na prelome júna a júla zrušené štvrté podujatie sezóny MSR - Moravského pohára v Třinci, tak si štartujúci v slovenskom „majstráku" museli počkať až do polovice augusta na osvedčené preteky na peknom autodróme Autoklubu Karosa Vysoké Mýto. „Trať poznáme, lebo sme tu už štartovali a páči sa nám," pridáva sa mladší z bratov, Matej Vikor, ktorý štartuje v triede ROTAX MICRO MAX (objem motora 124,8 cm3).

Tibor Szabosi;c30i0259-13.jpg

„Na Moravu vyrážame vo štvrtok, keďže v piatok začínajú voľné tréningové jazdy," vraví otec Gabriel Vikor, ktorý zároveň funguje ako šéf tímu V.R. - KART TEAM. „V sobotu sa dopoludnia pokračuje voľnými tréningami. Popoludní sú potom na programe oficiálne merané tréningy a kvalifikácia na preteky. Majstrovstvá Slovenska sa jazdia na tri samostatné preteky počas nedele, pričom mladší jazdia na desať kôl a starší na pätnásť kôl," vysvetľuje Gabriel Vikor starší.

Tibor Szabosi;c30i0308-10.jpg

Chlapcom sa v doterajšom priebehu sezóny darilo a Gabriel Vikor v triede ROTAX MAX dokonca v ostatných dvoch pretekoch Slovenského Kartingového Pohára zvíťazil. Verme teda, že sa Lučenčanom bude dariť aj počas nadchádzajúceho víkendu vo Vysokom Mýte (17.-19.augusta), kde budú prvýkrát štartovať pod hlavičkou nového V.R. - KART TEAMu. Matej Vikor vyštartuje do prvých z trojice nedeľňajších pretekov už o 9:35 hod. a na Gabriela Vikora čakajú prvé preteky o hodinu neskôr. Vyhlasovanie víťazov je plánované približne o sedemnástej hodine podvečer.

Tibor Szabosi;c30i0109-16.jpg

Tibor Szabosi;c30i0343-14.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri