Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Formula 1

Bottas o 6 tisícin! Aké tesné to bude dnes v pretekoch?

Sunday, 14. 07. 2019 - 12:19, Ľuboš Kašický   

Bottas o 6 tisícin! Aké tesné to bude dnes v pretekoch?

Valtteri Bottas na mercedese vyhral kvalifikáciu na veľkú cenu Anglicka. Prečo Ferrari sklamalo? Má vôbec šancu?

 


Vo voľných tréningoch na Silverstone ukazovalo Ferrari, že je naozaj rýchle a vyzeralo to, že bude mať navrch aj v kvalifikácii. V závere však mercedesy poskladali neskutočné tisíciny a znova sa usadili v prvom rade na štarte. Rozdiel medzi prvým Bottasom a druhým Hamiltonom je iba mizivých šesť tisícin sekundy! No ani tretí Leclerc na ferrari veľa nezaostal a všetko mohlo byť inak. Leclerc stratil niekde iba 79 tisícin. Prekvapením, či skôr sklamaním, je strata takmer sedem desatín sekundy Vettela (ferrari), ktorý skončil na šiestom mieste.

me04-32.jpg

Ako to teda vyzerá pred štartom dnešných pretekov? Domáci Mercedes, sídlo v Brackley je len asi dvadsať kilometrov od Silverstone, ukázal úžasnú rýchlosť a navyše v simulácii dĺžky pretekov Hamilton potvrdil, že je majstrom v manažmente pneumatík. To je veľké plus pre Angličana. Bottasa zasa poháňa vedomie, že musí dokázať kvalitu, lebo prichádza čas na finalizáciu nový zmlúv a tá jeho končí v závere aktuálnej sezóny. prekvapiť by mohli „redbuláci“, kde je v podobnej situácii ako Bottas aj Gasly. Verstappen zaostal necelé dve desatiny sekundy v kvalifikácii, no redbully sú silnejšie v pretekoch a s dozrievajúcim Maxom treba počítať. Vo Ferrari síce tvrdili, že Silverstone im nesadne, no v doterajších tréningoch aj kvalifikácii ukázali rýchlosť. Otázne bude, či si ju udržia aj v pretekoch, pretože ich autá sú drsnejšie k pneumatikám.

fe01-63.jpg

Zaujímavý je tiež pohľad na ušetrené pneumatiky. Hamilton verí viac mäkkým a svojmu citu v práci s gumami. Preto si nechal jednu čerstvú „softku“. U Bottasa to skôr vyzerá na dlhšiu jazdu s medium sadou. Podobnú stratégiu ako Hamilton volil z čela len Leclerc. Ostatné viac vsádzajú na strednú zmes. Či sa tento predpoklad naplní sa dozvieme už o pár hodín. Štart je o pätnástej hodine popoludní nášho času. Mimochodom v rovnakom čase, ako začína veľké Wimbledonské finále medzi Federerom a Djokovičom (a súbežne sa pôjde aj deviata etape Tour de France). Dnes nám teda popoludňajšia prechádzka nehrozí.

pi01-11.jpg

rb004-1.jpg

POZRITE SI AJ NAŠU GALERIU ZO SILVERSTONE OD NÁŠHO SPOLUPRACOVNÍKA IVANA OLLE

res-q-2.jpg

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri