Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

Boli vydané zvláštne ustanovenia pre Rally Košice

Wednesday, 05. 06. 2024 - 12:46, Public relations   

Boli vydané zvláštne ustanovenia pre Rally Košice

Organizátor Auto Klub Košice zverejnil piaty júnový deň po schválení národnou autoritou SAMŠ a PZM zvláštne ustanovenia na tohoročný jubilejný 50. ročník Garrett RALLY KOŠICE, ktorý sa pôjde v termíne 12. – 14. 7. 2024. Zároveň bolo spustené aj elektronické prihlasovanie pre posádky prostredníctvom webstránky www.sams-asn.sk, uzávierka prihlášok je stanovená na utorok 2. júla úderom polnoci. Uzávierka s redukovaným prihlasovacím vkladom bude o 3 dni skôr.

T. Szabosi;jm1a1501-1.jpg

50. Garrett Rally Košice sa uskutoční v súlade s FIA Medzinárodným športovým poriadkom (MŠP) a jeho prílohami, so Športovými predpismi pre FIA regionálne rally 2024 (ŠPRR) s úpravami pre MSR/SRP, technickými predpismi SAMŠ a PZM a predpismi FIA CEZ majstrovstiev 2024.

T. Szabosi;jm1a9732.jpg

K najdôležitejším zaradeniam súťaže patrí FIA Zóna strednej Európy v rally (CEZ) vrátane zónového šampionátu historických automobilov (CEZ H), Medzinárodné Majstrovstvá Slovenskej republiky v rally (MMSR), Majstrovstvá Slovenskej republiky v rally (MSR) včítane rally historických automobilov (MSR HA) a Majstrovstvá Poľska v rally 2024 (RSMP).

T. Szabosi;jm1a9637.jpg

Hlavným centrom diania jubilejného ročníka sa stane Košická futbalová aréna na ulici Pri prachárni, kde bude umiestnené riaditeľstvo rally, servisné parkovisko, uzavreté parkovisko, ďalej tu prebehne technické preberanie, štarty a cieľ prvej etapy. Organizačný výbor pracuje pod vedením skúsenej činovníčky Gabriely Szczeczinovej, do funkcie riaditeľa rally sa vrátil Peter Szczeczina, ktorý ju dlhé roky vykonával v minulosti.

M. Bobko;760a8144-cr3.jpg

Už vo štvrtok 11. júla popoludní začne pre súťažné posádky výdaj itinerárov, GPS jednotiek a voliteľné administratívne preberanie. Zároveň začne obhliadka trate rýchlostných skúšok, ktorá bude pokračovať až do sobotňajšieho poludnia. V piatok 12. júla dopoludnia je na programe administratívne preberanie a od 10-tej hodiny začne technické preberanie súťažných vozidiel. Večer sa uskutoční o 18:30 hod. na Hlavnej ulici v Košiciach slávnostný štart.

T. Szabosi;asf70151-2.jpg

V sobotu 13. júla pokračuje technické preberanie a od 9-tej hodiny si posádky môžu nastaviť vozidlo na testovacej rýchlostnej skúške (shakedown) na úseku Zlatník v dĺžke 2,2 km. Štart súťaže je o 14:00 hodine pri výjazde zo servisného parkoviska, prvé vozidlo dôjde do cieľa 1. etapy o 21:00 hodine. Náročná rally vyvrcholí v nedeľu 14. júla záverečnou 2. etapou, ktorá štartuje o 7:30 hod. Cieľ rally, vyhlásenie výsledkov a rozdelenie cien prebehne o 14:30 hod. na Hlavnej ulici.

M. Bobko;760a0587-cr3.jpg

Košická rally sa pôjde ako dvojetapová, meria celkom 475 km a obsahuje 9 rýchlostných skúšok na 5 meraných testoch v celkovej dĺžke 124 km. V sobotu sú na programe erzety s názvom Izra, Bogota a Optima. Posledná menovaná je polookruhová rýchlostná skúška na okraji Košíc. V nedeľnej etape nájdeme v itinerári merané testy s názvom Herľany a Regeta, všetky rýchlostné skúšky s výnimkou polookruhovej erzety sa idú dvakrát. Najdlhšími testami sú RS Bogota a Regeta, ktoré merajú zhodne 18,70 km. Posádky v rámci Slovenského Rally Pohára (SRP) a Regionálného Rally Pohára (RRP) absolvujú skrátenú trať.

T. Szabosi;jm1a1561.jpg

Známa je delegácia športových komisárov. Vo funkcii predsedu sa predstaví Boris Kočergin, ďalšími členmi sú Dominik Noworól z Poľska a Jaroslav Vadoc. Medzi delegovanými činovníkmi PZM budú pracovať na poľskej strane Arkadiusz Sąsara (pozorovateľ PZM) a Wojciech Nowak (technický delegát PZM), na slovenskej strane je bezpečnostným delegátom SAMŠ Ľubomír Šimko, hlavným technickým komisárom Igor Horáček a hlavným časomeračom Stanislav Šíma. Starostlivosť o jazdcov budú mať na starosti Tomáš Konečný a Marek Kisiel z Poľska.

B. Štrauch;dsc-0024-21.jpg

Ďalší spravodajský servis v rámci 50. Garrett RALLY KOŠICE 2024 prinesieme v nasledujúcich tlačových správach. Uverejnené budú postupne na oficiálnej webovej stránke www.kosice.rallye.sk a na facebookovom profile. Informácie o košickej rally čerpajte aj v mobilnej aplikácii „Sportity“, heslo RallyKosice2024.

Zvláštne ustanovenia

Roman ORDELT
tlačový tajomník
50. Garrett RALLY KOŠICE



Diskusia k článku

Najnovšie galérie

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri