Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Formula 1

Bizarné pole position Leclerca na Monze

Saturday, 07. 09. 2019 - 17:00, Ľuboš Kašický   

Bizarné pole position Leclerca na Monze

To formula jeden ešte nevidela! V rozhodujúcom nájazde do finálneho kola kvalifikácie to nestihlo hneď sedem monopostov. Úmysel, či chyba?

 

Po havárii alfy romeo Kimi Räikkonena sa záverečná časť kvalifikácie na zajtrajšie veľkú cenu Talianska na Monze musela prerušovať. Na časomiere svietilo ešte takmer sedem minút. A keď konečne otvorili trať, tak všetci finalisti taktizovali s výjazdom do poslednej chvíle. A všetci by to aj stihli, keby ...

f103kimi.jpg

Po výjazde z pit lane sa sedem monopostov dostalo do chumľa, akoby sa preteky štartovali v zahrievacom kole. Nikto nechcel ísť dopredu a tak nakoniec sa na čele objavili Sainz na mclarene a Leclerc s ferrari. Hamiltonov mercedes zostal zaseknutý za renaultom Nica Hulkenberga a keď sa konečne všetci dostali do výjazdu z Paraboliky, tak bolo jasné, že to väčšina z nich nestihne. V časovom intervale stihli nájazd do rýchleho kola už iba Sainz a Leclerc. Vo Ferrari však vedeli, že Sainz už Monačana nemôže ohroziť a tak pilota z Maranella spomalili, aby došiel do cieľa kvalifikácie výletným tempom. Nuž a keďže dovtedajší najlepší čas sedel v kokpite Leclerca, pripadlo mladému pilotovi aj štvrté pole position v sezóne (aj kariére).

Komisárom sa však celý priebeh finále Q3 nepozdával a začali ho prešetrovať. Bol to úmysel, či náhoda? Nakoniec sa však nič neudialo a po vlaňajšku, aj teraz bude monopost ferrari štartovať z najlepšieho miesta na štarte. Vlani to Kimi nedokázal doviezť až do cieľa pretekov. Dokáže to teraz Charles Leclerc? Preteky štartujú v nedeľu o 15.10 nášho času.

q3-7.jpg

fe10-8.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri