Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Formula 1

Belgické ticho pred búrkou

Friday, 30. 08. 2019 - 14:00, Ľuboš Kašický   

Belgické ticho pred búrkou

Albon si vymenil miesto s Gaslym, Mercedes potvrdil Bottasa aj na ďalší rok a Renault oznámil výmenu Hulkenberga za Ocona. Sezóna F1 vstupuje do svojej rozhodujúcej fázy.

 

Najdlhší okruh v kalendári F1 je tento víkend dejiskom trinásteho kola seriálu MS kráľovskej disciplíny. Už tradične sa v tomto období začínajú sústreďovať na sezónu nasledujúcu a z paddocku prichádzajú informácie o prestupoch a jednaniach. Najdôležitejšou informáciou z belgického Spa_Francorchamps bola včerajšia správa tímu Mercedes, ktorý potvrdil, že si necháva Valtteri Bottasa aj na sezónu 2020! To vyradilo z tábora strieborných Estebana Ocona, po ktorom okamžite skončil Renault. Pre francúzsky tím je veľmi dôležité mať v tíme Francúza, ktorý by mal šancu vrátiť trikolóre zašlú slávu.

ocon.jpg

Už tesne po Maďarsku urobili výmenu v košiari RedBullu, keď Pierra Gaslyho poslali do ToroRosso a odtiaľ vytiahli do tímu Alexa Albona. No pokiaľ v Mercedese a Ferrari to vyzerá, že v personálnych otázkach už majú kľud a môžu sa sústrediť na prácu s autom, tak práve RedBulláci ešte špekulujú, kto pôjde do sezóny 2020 vedľa Verstappena. Na doriešenie majú ešte deväť víkendov.

fe03-40.jpg

V Spa sa veľa rozpráva aj o Kimi Räikkonenovi, ktorý sa poranil a tekmer musel byť vystriedaný Marcusom Ericcsonom, ktorého povolali do Hinwillu späť z IndyCar. Kimi však dostal na poranenú ortézu a v piatkových dopoludňajších jazdách to skúsil. Uvidíme, ako to zvládlo jeho telo a či bude pokračovať vo víkende, ktorý je pre neho zaujímavý tým, že presne pred 17 rokmi práve v Spa získal svoju prvú pole position. Pred desiatimi rokmi práve tu oslavoval 150 odjazdených grand prix a teraz je to pre neho 305 štart v F1. Ak nevynechá žiadne preteky, tak sa v závere sezóny stane druhým služobne najstarším pilotom F1 v celej histórii. Na štyridsiatnika (17.10.1979) je to slušný výsledok. Inak práve Kimi vyhral najviac pretekov v Spa zo všetkých aktívnych pretekárov (2004,2005,2007,2009) a odjazdil najviac kôl na čele pretekov, 153. Najbližšie je Hamilton so 134 kolami a Vettel 129 kôl na čele štartového poľa v Spa-Francorchamps.

fe02-55.jpg

Inak najúspešnejším tímom na belgickej grand prix je Ferrari, ktoré vyhralo 17 GP Belgicka. McLaren 14x (Mercedes 4x, Redbull 3x). Vlani zvíťazil Vettel na ferrari. Ako to bude tento rok? V prvom meranom tréningu bolo najrýchlejšie Ferrari, keď jeho piloti Vettel a Leclerc jazdili o sekundu rýchlejšie ako ich súperi. Môžeme to však brať vážne?

fp01-1.jpg

A takto dopadol popoludňajší meraný tréning v Belgicku, kde teplota vzduchu dosiahla 25°C a trať 40°C.

fp2-3.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri