Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Iné  »  Offroad

Bartlomiej Tabin zvládol aj siedmu etapu na Dakare 2024

Sunday, 14. 01. 2024 - 19:29, Miroslav Majláth   

Bartlomiej Tabin zvládol aj siedmu etapu na Dakare 2024

Veľmi ťažká a vyčerpávajúca siedma etapa čakala dnes nielen na Bartlomieja Tabina, ale aj na ostatných súťažiacich v rámci tohtoročného Dakaru. Bartek všetko zvládol a dorazil až do cieľa.

 

Jantar Team

Jazda od rána až do tmy. Aj takýto je Rally Dakar z pohľadu jazdcov. Nenadarmo sa Rally Dakar nazýva aj „najťažšia rally súťaž na svete.“

Jantar Team

Poriadnu nádielku kilometrov dnes, po včerajšom voľnom dni, pripravil organizátor pre účastníkov 46. Rally Dakar 2024. Celkovo ich čakalo v siedmej etape viac ako osemstosedemdesiat vrátane štyristoosemdesiattri meraných kilometrov. Toto všetko museli zvládnuť v premenlivom prostredí, kde ich na trati čakal tvrdý povrch, ale aj podstatne mäkší pieskový, ale aj duny, či skaly. Jazdec slovensko-českého Jantar Teamu, Poliak Bartlomiej Tabin však všetko zvládol bez väčších problémov. V cieli mu nakoniec patrilo šesťdesiate šieste miesto. Toto umiestnenie ho napriek tomu posunulo na priebežné päťdesiate ôsme miesto priebežného poradia.

Jantar Team

„Som celý a zdravý v cieli. Motorka fungovala perfektne, len trať bola neskutočne dlhá a náročná,“ s týmito slovami Bartek zliezal v bivaku Al Duwadimi dnes za motocykla.

Jantar Team

„Bola to naozaj veľmi namáhavá etapa s náročnou navigáciou. Snažil som sa ako sa dalo, ale je jasné, že sú tu jazdci, ktorí majú z minulosti s Dakarom viac skúseností. Ja som však spokojný, tak ako som včera spomínal, cieľom je dôjsť až do Yanbu a absolvovať tak celý pre mňa premiérový Dakar,“ zhodnotil Bartlomiej Tabin.

Jantar Team

V priebehu zajtrajšej, ôsmej etapy 46. Rally Dakar 2024 je pre všetkých súťažiacich pripravená trať smerujúca z Al Duwadimi do Hailu. Jej celková dĺžka je takmer osemsto kilometrov a meraná časť bude mať štyristopäťdesiatosem kilometrov. Povrch tratí bude obdobný ako dnes, no pred cieľom v Haile na súťažiacich bude čakať poriadne kamenný povrch. Ako sa podarí absolvovať ôsmu etapu Bartlomiejovi Tabinovi, o tom vás budeme zase informovať po dojazde do cieľa.

Miro Majláth

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri