Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Iné  »  Offroad

Bartlomiej Tabin úspešne v cieli desiatej etapy

Wednesday, 17. 01. 2024 - 18:44, Miroslav Majláth   

Bartlomiej Tabin úspešne v cieli desiatej etapy

Jazdec slovensko-českého Jantar Teamu dojazdil v desiatej etape na šesťdesiatom druhom mieste a posunul sa zároveň o jedno miesto smerom nahor aj v priebežnom poradí.

 

Jantar Team

Desiata etapa 46. Rally Dakar 2024 bola oproti predchádzajúcim o trochu kratšia z čoho mali azda najväčšiu radosť už poriadne unavení jazdci. Obsahovala tristosedemdesiat meraných kilometrov a dvestoštyridsať prejazdových, pričom jej trať sa tiahla v okolí mesta Al Ula. Podklad bol prevažne tvrdý, hlinitý, ale aj poriadne prašný. V druhej časti sa opäť jazdci museli vysporiadať s kamenným povrchom a skalami. Bartlomiej v tejto etape nemal žiadny problém a dojazdil na konečnom šesťdesiatom druhom mieste, ale zároveň si polepšil aj o jedno miesto v priebežnom poradí a tak mu aktuálne patrí päťdesiata šiesta priečka.

Jantar Team

„Máme za sebou desiatu etapu a blížime sa už postupne ku koncu. V etape bolo meraných nejakých tristosedemdesiat kilometrov, pričom spočiatku sa mi darilo ísť dosť dobré tempo. Bola to spočiatku trasa ako na cross country, dobrá rýchla, ale potom po tankovaní začali zase kamene a už som aj predtým hovoril, že sa na nich veľmi ťažko jazdí. Tam som trošku spomalil a dával som väčší pozor. Podstatné je, že som v cieli desiatej etapy a koniec Dakaru sa už pomaly blíži,“ povedal v cieli desiatej etapy Bartlomiej Tabin.

Jantar Team

Predposledná etapa celej súťaže, ktorá súťažiacich čaká zajtra bola organizátorom vyhlásená za jednu z najťažších etáp tohtoročnej Rally Dakar. Jej celková dĺžka je síce iba niečo cez päťsto kilometrov napriek tomu organizátor tvrdí, že svojou náročnosťou ešte môže poriadne poprehadzovať aktuálne poradie. Či to bude aj pravda, to uvidíme opäť zajtra.

Jantar Team

Miro Majláth

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri