Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Iné  »  Offroad

Bartlomiej Tabin úspešne absolvoval premiérovú Rally Dakar

Friday, 19. 01. 2024 - 16:53, Miroslav Majláth   

Bartlomiej Tabin úspešne absolvoval premiérovú Rally Dakar

Bartlomiej Tabin, jazdec slovensko-českého Jantar Teamu úspešne dojazdil až do cieľa 46. Rally Dakar 2024. Nebolo to bez problémov, ale jeho sen sa naplnil.

 

Jantar Team

Štyridsiata priečka v hodnotení skupiny „Rally2“, ale aj päťdesiata piata v absolútnom poradí skupiny „Moto“. To sú výsledky premiérovej Rally Dakar pre Bartlomieja Tabina. Súťaž ukončila posledná, dvanásta etapa súťaže, ktorá sa konala v okolí mesta Yanbu. Merala celkovo tristodvadsaťosem kilometrov a jazdci v rámci nej museli zvládnuť aj posledný, stosedemdesiatpäť kilometrov dlhý meraný úsek. Bartek dojazdil v etape na päťdesiatom piatom mieste. Toto umiestnenie ho zároveň posunulo na rovnaké miesto v konečnom absolútnom poradí celej 46. Rally Dakar 2024.

Jantar Team

„Super, som v cieli Rally Dakar. Toto bol môj sen od mala, že budem štartovať a dokončím najťažšiu súťaž na svete. Bolo to ťažké, aj to poriadne bolelo, ale dal som to. Veľká vďaka patrí Jantar Teamu, mechanikom, rodine a partnerom. Verím, že sa sem opäť vrátim, ale to už presne budem vedieť do čoho idem,“ povedal Bartlomiej Tabin v cieli 46. Rally Dakar 2024.

Jantar Team


Z úspešného zvládnutia celej 46. Rally Dakar 2024 sa samozrejme tešil aj šéf slovensko-českého Jantar Team, Ján Miloň: „Veľmi sa teším. Na začiatku, po Bartekovom páde v prvej etape, som sa bál aby nebol zranený a nemusel odstúpiť. Viem aký ťažký je Rally Dakar a Bartek to v tomto roku skúšal na vlastnej koži. Dokázal, že je veľmi húževnatý a ide za svojim cieľom ako buldog a to je dobré. Výsledok ma veľmi potešil a rád by som aj touto cestou pogratuloval Bartlomiejovi k jeho výkonu a zároveň mu chcem poďakovať aj za perfektnú reprezentáciu Jantar Teamu a jeho partnerov. Zvlášť by som chcel vyjadriť poďakovanie MRG – MOTO RACING GROUP pod vedením skúseného majiteľa tímu a bývalého pretekára Ervína Krajčoviča za sto percentne odvedený servis. Partnerom patrí rovnako veľká vďaka, veď bez ich pomoci by sme neboli tam kde sme.“

Jantar Team

Nielen Barteka, ale aj celý Jantar Team teraz čaká pár dní voľna a následne príprava na sezónu, v ktorej sa tím predstaví vo viacerých disciplínach motoristického športu. Samozrejme o všetkom vás budeme počas sezóny informovať.

Miro Majláth



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri