Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Iné  »  Offroad

Bartlomiej Tabin spokojný s dnešným pieskom a dunami

Wednesday, 10. 01. 2024 - 19:31, Miroslav Majláth   

Bartlomiej Tabin spokojný s dnešným pieskom a dunami

Najskôr viac ako päťsto kilometrov prejazdov a následne necelých stodvadsať meraných kilometrov. Taký bol plán v piatej etape 46. Rally Dakar 2024.

 

Jantar Team

Meraná časť bola dnes kompletne na pieskovom povrchu, v absolútnej pustatine. Súťažiacich na trati čakalo navyše aj množstvo pieskových dún, čo potešilo aj jazdca slovensko-českého Jantar Teamu, Poliaka Bartlomieja Tabina, ktorý o piesku a dunách básnil už dávno pred štartom Rally Dakar. V dnešnej etape sa tohto všetkého dočkal. Samozrejme ako dakarský nováčik sa so spomínaným povrchom musí najskôr poriadne zžiť. Piesok a pieskové duny sú totiž úplne iné ako napríklad v Maroku kde Bartlomiej v minulosti štartoval. Napriek tomu treba povedať, že všetko toto Bartlomiej veľmi dobre zvládol, pričom v cieli piatej etapy mu patrilo miesto v medzi sedemdesiatkou najrýchlejších. V celkovom poradí patrí Bartekovi priebežne šesťdesiate štvrté miesto.

Jantar Team

„Táto etapa sa mi veľmi páčila a poriadne som si to užíval, aj vďaka mechanikom, ktorým sa podarilo dať moju motorku a hlavne tlmiče do perfektného stavu. Celá meraná časť sa konala v dokonalej pustatine, na veľkých pieskových pláňach a v množstve pieskových dún rozdielnych výšok. Bolo to super a už teraz sa teším na ďalšie etapy v piesku a v dunách,“ zhodnotil Bartlomiej Tabin po dojazde do cieľa piatej etapy.

Jantar Team

Bartek ani dlho nebude musieť čakať na ďalšiu nádielku piesku a dún, keďže už v priebehu zajtrajška a pozajtrajška odštartuje novinka na Dakare, štyridsaťosem hodinová etapa. V nej budú súťažiaci bojovať rovnako ako dne s v absolútnej pustatine a v záplavách piesku, ale aj bez akéhokoľvek signálu. V tomto momente vlastne ani nie je celkom jasné ako to bude s výsledkami. Múdrejší budeme zajtra, tak na rozuzlenie tejto hádanky si musíme pár hodín počkať. Samozrejme akonáhle budeme mať nejaké novinky o jazdcovi slovensko-českého Jantar Team, ihneď vás budeme o nich informovať.

Jantar Team

Miro Majláth



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri