Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Iné  »  Offroad

Bartlomiej Tabin po ťažkej predposlednej etape Dakaru

Thursday, 18. 01. 2024 - 18:40, Miroslav Majláth   

Bartlomiej Tabin po ťažkej predposlednej etape Dakaru

Najťažšia etapa celej 46. Rally Dakar 2024, tak informoval organizátor pred štartom jedenástej etapy všetkých súťažiacich a podľa všetkého mal asi aj pravdu.

 

Jantar Team

Bartlomiej Tabin, jazdec slovensko-českého Jantar Teamu do tejto predposlednej etapy celého tohtoročného Dakaru vyštartoval plný optimizmu. Treba povedať, že v jej úvode si počínal veľmi dobre, pričom v priebežnom poradí mu dlho patrilo päťdesiate piate miesto, no do cieľa dojazdil nakoniec až na konečnom sedemdesiatom piatom mieste. O tom čo sa stalo, nám povedal sám jazdec Bartlomiej Tabin.

 Jantar Team

„Organizátor už pred štartom oznamoval, že dnešná, predposledná etapa celého Dakaru bude veľmi náročná. A mal veru pravdu. Na trati bolo strašné množstvo kameňov všetkých veľkostí, čo mne robilo trochu problémy. Spočiatku to bolo fajn, priebežne som figuroval na päťdesiatom piatom mieste, no potom prišla pohroma. V jednom z kaňonov cez ktoré sme jazdili som nešťastne spadol a rozbil som predné plexisklo na Husquarne. Našťastie motorke ako takej sa nič nestalo, len som pritom stratil veľmi veľa času, čo ma posunulo v priebežnom poradí smerom nadol. Podstatné je, že som došiel až do cieľa predposlednej etapy a zajtra to už snáď nejako dotiahneme až do cieľa.“

Jantar Team

Zajtra čaká účastníkov 46. Rally Dakar 2024 posledná etapa. V nej sa budú musieť vysporiadať s takmer tristotridsať kilometrovou traťou, v rámci ktorej absolvujú aj stosedemdesiat päť kilometrov dlhý meraný úsek. Po absolvovaní spomínaného úseku všetkých čaká pódium a oceňovanie najlepších.

Jantar Team

Miro Majláth  



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri