Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Okruhy

Aries Racing a Rudolf Beňo s ďalším víťazstvom z Poznane

Thursday, 30. 06. 2022 - 14:17, Miroslav Majláth   

Aries Racing a Rudolf Beňo s ďalším víťazstvom z Poznane

Slovenský jazdec Rudolf Beňo spoločne s Aries Racing Teamom absolvovali ďalšie preteky zaradené do seriálu FIA CEZ na okruhu v Poznani.

 

Aries Racing

Po výbornom debute na Red Bull Ringu, kde Rudolf Beňo dosiahol na výborný výsledok, darilo sa mu aj v Poznani. V priebehu podujatia, ktoré štartovalo už vo štvrtok voľnými tréningami, sa dokázal zlepšiť v čase na jedno kolo o štrnásť sekúnd, čo je naozaj poriadny skok. Výsledkom bolo víťazstvo v triede, ale aj veľký pokrok v samotnom jazdení.

Aries Racing

„Rudolf urobil zase veľký krok dopredu. Počas celého podujatia sa zlepšoval nielen v časoch, ale bolo to vidieť aj na telemetrii. Na aute sme urobili počas štyroch dní niekoľko nových nastavení, ktoré vždy priniesli zlepšenie časov. V rámci podujatia bolo nesmierne horúco, čo dalo poriadne zabrať nielen pretekárskym vozidlám, ale aj jazdcom a mechanikom. Našťastie v našom prípade auto fungovalo bez problémov, čo ma veľmi teší,“ povedal šéf Aries Racingu Pavol Cireň.

Aries Racing

Pri pohľade na samotné preteky treba povedať, že tie boli zaradené do seriálu FIA Centra European Zone, ako aj do seriálu ESET V4 Cup. Na trati sa predstavila takmer päťdesiatka jazdcov z celkovo siedmych európskych krajín. Ako sme už spomínali, vo štvrtok bol v pláne voľný tréning, v piatok zase kvalifikácie. Počas víkendu, v sobotu aj nedeľu sa konali dva samostatné preteky. V nich Rudolf Beňo s vozidlom Mazda MX5 Cup vybojoval vo svojej triede prvenstvo.

Aries Racing

„Víťazstvo potešilo, ale hlavne som rád za množstvo kilometrov ktoré som v Poznani najazdil. Darilo sa mi neustále zlepšovať dosahované časy, čo ma teší. Viem, že potrebujem veľa jazdiť a neustále sa zlepšovať, čo sa mi aj darilo,“ doplnil Rudolf Beňo.

Aries Racing

Ďalšie vystúpenie Aries Racing Teamu s jazdcom Rudolfom Beňom je plánované na koniec mesiaca júl v chorvátskom Grobniku. Medzitým však tím spoločne s jazdcom plánujú ešte absolvovať minimálne jeden testovací deň na Slovakia Ringu.

Aries Racing

Miro Majláth



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri