Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Formula 1

Aké silné boli Leclercove emócie po víťazstve na Monze?

Monday, 09. 09. 2019 - 08:19, Ľuboš Kašický   

Aké silné boli Leclercove emócie po víťazstve na Monze?

Rekordných dvestotisíc divákov videlo počas uplynulého víkendu víťazstvo Ferrari a Charlesa Leclerca na tradičnom okruhu v Monze.

 

Pre rodiacu sa superhviezdu budúcnosti to bolo druhé víťazstvo v rade, no pre tím z Maranella už 237 víťazstvo a devätnáste v 69-dielnom seriáli na okruhu na predmestí Milána. „Neviem ani vyjadriť slovami, čo cítim,“ prežíval silné emócie mladý Monačan. „Keď som začiatkom týždňa prichádzal na okruh, ani mi nenapadlo uvažovať o víťazstve. Snažil som sa len urobiť najlepšie prácu, ako som vedel a veril som, že výsledok príde. Podpora zo strany tifosi bola úžasná. Už len vedomie, že si myslia, že by som mohol vyhrať ma robilo šťastným. Preteky boli vzrušujúce. V úvode som to mal pod kontrolou, no v druhom stinte som si viac musel dávať pozor na autá za mnou. Tlačili na mňa a rozdiel bol malý. chcem poďakovať tímu, bez ktorého by sme nemohli zvíťaziť. Sme naďalej silno motivovaní a veríme, že prídu aj ďalšie výsledky,“ povedal po pretekoch šťastný Charles Leclerc, ktorý v priebežnom poradí už poskočil na štvrté miesto pred Vettela a za tretím Verstappenom už zaostáva len tri body.

fe11r.jpg

Práve jeho tímový kolega Sebastien Vettel, ktorý symbolicky skončil na nešťastnom trinástom mieste, bol príčinou nepríjemností v prvej polovici pretekov, ktoré zničili výsledok nielen Nemcovi, ale aj ďalším pretekárom. Vettel znova predviedol nemastný-neslaný výkon a zaklincoval ho hodinami v siedmom kole! Po roztočení sa chcel Nemec rýchlo vrátiť na trať a dostal do kontaktu s prichádzajúcim Kanaďanom Strollom. Kontakt Vettelovi zničil predné krídlo a Stroll sa roztočil následne tiež a pri podobnej situácii ohrozil zasa prichádzajúci monopost toro rosso. Vettel musel následne do depa vymeniť predné krídlo a prepadol sa na chvost celého poľa. A aby dostal zaslúženú odmenu, tak ho komisári potrestali trestnou lavicou na 10 sekúnd a tifosi si trhali vlasy. To všetko pri jubilejnom víkendu, kde Ferrari oslavovalo veľkolepo 90 rokov Scuderie Ferrari. Ešteže tu bol Leclerc. Dopovedzme však, že trest dostal aj Stroll, no len prirátanie času k zastávke v depe.

fe12-11.jpg

Leclerc využil pole position, keď udržal za sebou po štarte dvojicu mercedesov a viedol až do zastávky na výmenu pneumatík. Následne prevzal vedenie Bottas (mercedes), ktorému tím naordinoval väčší počet kôl na trati ako Hamiltonovi a poistil sa pre prípad, že to Angličan nezvládne. A oplatilo sa. Hamiltonove staršie pneumatiky v závere pretekov vädli a tak Mercedes poslal do útoku na Leclerca Fína. Monačan mal tvrdšie pneumatiky, no vydržali až do záveru a Fín si vylámal zuby tiež, keď sa musel uspokojiť s druhým miestom. Hamilton došiel tretí. „Ferrari bolo pekelne rýchle na rovinkách a bolo ťažké sa pred nich dostať,“ uznal Hamilton. „Nebol to jednoducho náš deň. Je stále frustrujúce držať tempo s autom vpredu, no nedokázať sa cez neho dostať. Gratulujem Charlesovi a rovnako tak Valtterimu, ktorý ma nahradil. Dôležité však je, že berieme z Monzy najviac bodov do Pohára konštruktérov a upevnili sme si vedenie.“

53r-laps.jpg

Prekvapivo pekný výsledok doviezli piloti tímu Renault, ktorí došli na štvrtom a piatom mieste (Ricciardo, Hulkenberg). Max Verstappen štartoval po výmene komponentov zo zadného radu a po nešťastnom štarte, keď si poškodil predné krídlo a musel znova do depa, nakoniec skončil „iba“ na ôsmom mieste.

53k-res.jpg

Veľkou cenou Talianska sa formula jeden rozlúčila v tejto sezóne s európskou časťou šampionátu a zvyšok odjazdí v Ázii a Amerike. Najbližšie to bude Singapúre, kde sa štartuje 22.septembra. Zostávajúce body za sedem grand prix stále nechávajú šance na titul ešte piatim pretekárom a tak uvidíme, či Ferrari vyhralo ostatné preteky náhodne, alebo je to náznak celkového zlepšenia. Ako zareaguje Mercedes? Udrží svoje líderské pozície?

standings-26.jpg

Pozrite si tiež našu galériu z veľkej ceny Talianska.

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri