Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Iné  »  Offroad

Aj v desiatej etape dojazdil Juraj Varga na treťom mieste

Wednesday, 17. 01. 2024 - 17:19, Miroslav Majláth   

Aj v desiatej etape dojazdil Juraj Varga na treťom mieste

Tretiu etapu od konca 46. Rally Dakar 2024 zvládol Juraj Varga opäť dobre, pričom mu v cieli desiatej etapy patrilo tretie miesto v kategórii Quad. Zároveň mu stále patrí aj tretia pozícia priebežne.

 

Varga Motorsport Team

Desiata etapa tohtoročnej Rally Dakar sa konalo v okolí bivaku Al Ula, pričom jej trať smerovala v okolí monumentálnych skál v regióne Al Ula. Súťažiacich v nej čakalo celkovo šesťsto kilometrov, pričom meraných bolo  viac ako tristosedemdesiat. Podklad bola prevažne tvrdá zem a kamenisté pláne a riečiská. Samozrejme nechýbali rôzne výjazdy smerom nahor, ale aj smerom nadol. Navyše, keďže sa jazdilo okolo skalných výbežkov, museli jazdci dávať veľký pozor na vyčnievajúce skaly, ktoré mohli privodiť množstvo defektov. Navigácia rovnako nebola ľahká, ale Juraj všetko zvládol dobre, pričom si stále drží tretiu pozíciu v kategórii Quad.

Varga Motorsport Team

„Prvá dvojica je ďaleko vpredu, takže tú nemá význam naháňať. Ja si sledujem hlavne jazdcov za mojim chrbtom, čo sa mi aj darí. Snažil som sa jazdiť hlavou a držať to správne tempo. To sa počas celej etapy darilo a mne sa zase podarilo nabehnúť na štvrtého v priebežnom poradí nejakých pätnásť minút. Pre mňa je priorita udržať tretie miesto a dôjsť s ním až do cieľa. Zajtra nás čaká ešte veľmi dlhá etapa, kde bude zase viac ako štyristo kilometrov meraných,“ zhodnotil dnešok slovenský reprezentant Juraj Varga v cieli desiatej etapy.

Varga Motorsport Team

Spomínaná jedenásta etapa 46. Rally Dakar 2024 bude už predposlednou z celej súťaže. Ako už Juraj naznačil, aj táto etapa bude veľmi náročná, pričom bude smerovať z Al Ula do Yanbu. Organizátor o tejto etape tvrdí, že vďaka jej náročnosti ešte o ničom nie je rozhodnuté a poradím môže jedenásta etapa ešte poriadne zatriasť. Špeciál sa bude konať v neúrodnom, veľmi členitom teréne, pričom etapa má byť asi najťažšou z celého tohtoročného Dakaru.

Varga Motorsport Team

Miro Majláth

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri