Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Formula 1

80 víťazstvo Hamiltona, šieste domáce!

Sunday, 14. 07. 2019 - 17:30, Ľuboš Kašický   

80 víťazstvo Hamiltona, šieste domáce!

Mercedesy ovládli Silverstone. Viac šťastia mal Hamilton, ktorému pomohol aj výjazd safety caru. Vettel dostal 10 sekúnd za zostrelenie Verstappena.

 

Dva týždne po veľkej cene Rakúska sme si vychutnali ďalší bonbónik v podobe gurmánskej veľkej ceny Anglicka. Preteky plné krásnych súbojov a dramatických zvratov zasa raz ukojili hlad fanúšikov po čistom automobilovom športe.

Ivan Olle;nagy-f1-silverstone-saturday-186.jpg

Už hneď po štarte sme videli krásny interný súboj medzi Bottasom a Hamiltonom. Poleman z Fínska bravúrne odrážal ataky anglického miláčika a vedúcu priečky si potom kontroloval až do zastávky na výmenu pneumatík. Krátko potom, čo Bottas vymenil gumy sa čakal aj príchod Hamiltona. V štrku však zostal zahrabaný Talian Giovinazzi (alfa romeo) a na trať musel safety car. Situáciu okamžite využili Hamilton aj Vettel a ukázalo sa, že toto bol rozhodujúci moment pretekov. Angličan obul najtvrdšie ušetrené gumy a na nich už došiel víťazne do cieľa. Za ním jazdiaci Bottas musel svoje stredne tvrdé pneumatiky ešte prezuť a tak volil do záveru najmäkšie, s ktorými si chcel uchmatnúť bod aspoň za najrýchlejšie kolo. Ani toto mu však Hamilton nedovolil a v poslednom kole vystrúhal nový rekord kola!

Ivan Olle;nagy-f1-silverstone-saturday-157.jpg

Za mercedesmi sa v diaľke odohrával súboj o tretie miesto medzi pilotmi Ferrari a RedBullu. Spočiatku to bolo pokračovanie rakúskeho duelu medzi Verstappenom a Leclercom, kde mal znova navrch skúsenejší Verstappen. Práve výjazd SC však tímy primäl k tomu, aby aj týchto pilotov zavolali meniť druhýkrát gumy a najviac na to doplatil Leclerc, kde Ferrari znova váhalo o kolo dlhšie. Verstappen sa tak dostal do súboja s Vettelom, ktorého v 38.kole v nádhernom súboji zdolal, no labilný Nemec je zjavne mimo formu, lebo o niekoľko zákrut neskôr zle odhadol situáciu a zozadu zostrelil Verstappena. Obaja skončili mimo trať a Vettel musel navyše meniť krídlo, a prepadol sa na chvost štartového poľa. Verstappen dojazdil piaty a Nemca neskôr odmenili desaťsekundovým trestom.

res-52final.jpg

Pre Hamiltona to bolo rekordné šieste domáce víťazstvo, ako aj osemdesiate v historických tabuľkách (Schumacher 91). Angličan si upevnil priebežné vedenie v šampionáte už na 39 bodov pred Bottasom. Tretí Verstapen odskočil Vettelovi už na trinásť bodov. Nemcovi sa navyše priblížil jeho tímový kolega Leclerc už na tri body. V Pohári konštruktérov je situácia absolútne jednoznačná. Mercedes má prakticky raz toľko bodov ako Ferrari, ktoré si drží na dištanc RedBull. F1 pokračuje o dva týždne u našich južných susedov neďaleko Budapešti, na Hungaroringu.

standings-23.jpg

Fotografie z Veľkej ceny Anglicka si môže pozrieť aj v našej galérii.

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri