Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Poľsko

8. Rajd Lotos Baltic Cup

Tuesday, 21. 02. 2012 - 09:49, Martin Kozák   

8. Rajd Lotos Baltic Cup

Mesto Gdansk na severe Poľska bolo tento víkend v duchu zimy a vôni spáleného benzínu. Rajd Lotos  Baltic Cup  začal novú sezónu rally u našich severných susedov. Zo špičky poľského štartového poľa chýbali Bouffier či Solowow.

Tibor Szabosi;t2c8858.jpg

Na štart sa postavil minuloročný majster Kajetanowicz, Chuchala, pravidelný účastník slovenských rally súťaží Grzyb, Rzeznik a iní. Grzyb, Rzeznik a rýchly Bebenek osedlali Peugeot 207 S2000 a do kategórie S2000 sa zaradil aj Koltun s Fordom Fiesta S2000. Svoj minuloročný Lancer vymenil aj Kuchar, ktorý zavítal do Gdansk so Subaru Impreza. V sobotu ráno začal najlepšie „Kajto", ktorý si po prvej sekcií vybudoval náskok 1:33,6 pred druhým Kucharom a tretí bol Chuchala, ktorý strácal na Kajetanowicza 1:41,5. Medzi „dvojkolkami" bol prvý Stefanicki na Honde Civic, ktorý mal pred druhým Chmielewskim na Citroene DS 3 náskok 14,8 sekundy. Tretí po prvých troch rýchlostných skúškach bol Streer na Renaulte Clio. Druhá sekcia začala opäť tými istými rýchlostnými skúškami ako prvá sekcia. Božepole, 22,57 km dlhý test zamiešal poradím. Hoci si Kajetanowicz stále držal vedenie a zvyšoval si svoj náskok, Kuchar a Chuchala vystriedali svoje miesta v celkovom poradí. Chuchala zajazdil čas dostačujúci na to, aby sa prebojoval z tretieho na druhé miesto a preskočil tak Kuchara. 

Tibor Szabosi;co8c8346-5.jpg

Po 5. RS bol rozdiel medzi Chuchalom a Kucharom 10,2 sekundy. Chuchala navýšil svoj náskok aj v 6. RS a upevnil druhé miesto no v 7. RS zaútočil Kuchar a po prvej etape bol náskok medzi druhým Chuchalom a Kucharom 9,7 sekundy. Vedenie si s prehľadom držal Kajetanowicz na Subaru Impreza, ktorý mal pred druhým Chuchalom náskok 2:13,3 sekundy. V autách poháňaných prednou nápravou sa na prvú priečku usadil Streer na Renaulte Clio, ktorý mal pred druhým, aj na Slovensku známym Kornickim (Citroen DS 3) náskok 49,1 senundy. Na tretie miesto z prvého sa prepadol Stefanicki na Honde Civic R3 ktorý strácal na Kornickeho 2:52,0 s. Aj nedeľná etapa bola v znamení Kajetanowicza so Subaru Impreza. Kuchar však nenechal nič na náhodou a hneď v prvej RS nedeľňajšieho dňa zaútočil na Chuchalu, na ktorého po tejto RS strácal 4,5 s. V deviatej RS tak Kuchar rozhodol a posunul mladého Chuchalu na tretie miesto.

Tibor Szabosi;img_9561.jpg

Po prvej sekcií nedeľňajšieho dňa TOP 3 tvorili Kajetanowicz s náskokom 3:57,9, druhý Kuchar a tretí bol Malyszczycki s Lancerom EVO IX, ktorý strácal na Kuchara 3:13,9. V automobiloch poháňaných prednou nápravou si vedenie držal Streer na Cliu, druhý bol Gagacki na Honde Civic a tretí Kornicki s DS „trojkou". Posledne tri RS súťaže. Kartuzy (14,76 km), Szemud (13,30 km) a Przyjasn (14,98 km) uzavreli Rajd Lotos Baltic Cup. Posledná RS však bola odvolaná a tak súťaž uzavrela meranými časmi RS Szemud. Víťazom sa stala posádka Kajetanowicz/Baran na Subaru Impreza, na druhom mieste skončili Kuchar/Dymurski na Subaru Impreza a tretí skončili Rzeznik/Mazur na Peugeot-e 207 S2000. V autách poháňaných prednou nápravou vyhral Streer (Renault Clio), druhý skončil Gagacki (Honda Civic) a tretí Kornicki (Citroen DS 3).

lotos2.jpg

Výsledky:

Poradie

Posádka

Automobil

Čas

1.

Kajetanowicz/Baran

Subaru Impreza

2:03:07,1

2.

Kuchar/Dymurski

Subaru Impreza

+ 4:51,5

3.

Rzeznik/Mazur

Peugeot 207 S2000

+8:08,3

4.

Malyszczycki/Gerber

Mitsubishi Lancer EVO IX

+ 8:22,4

5.

Bebenek/Bebenek

Peugeot 207 S2000

+ 9:52,4



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri