Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Formula 1

66 pit stopov počas GP Číny

Monday, 18. 04. 2016 - 10:34, Ľuboš Kašický   

66 pit stopov počas GP Číny

Variabilita zvýšila diváckosť a naznačila F1 cestu z krízy.

Všetci registrujeme, že F1 je už dlhší čas vo svojej zahľadenej kríze a pod vedením „večne živého" Bernieho už nedokáže reflektovať. Veľa zmätených výstrelov do tmy situáciu len zhoršuje. Jedným z mála dobrých nápadov sa ukazuje nasadenie novej zmesi pneumatík Pirelli. Zvýšila sa variabilita a stratégia sa viacej rôznia. Počas poslednej veľkej ceny piloti zastavili v depe až 66x a poriadne sa tým premiešalo poradie. Samozrejme, že sú v tom aj reakcie na kolízie a výjazd safety caru. Každopádne sme videli veľa rozdielnych prístupov a divácky zaujímavé preteky. A toto F1 potrebuje.

pir2.jpg

Zaujímavé je, že víťazný Nico Rosberg zastavil v depe iba dvakrát a použil iba „tvrdšie" zmesi. Naopak jeho kolega Lewis Hamilton zamieril k mechanikom až päťkrát a aj tak sa dostal z posledného miesta na slušne body. A to pôsobil na trati odovzdane a nešiel na hrane. Až trinásť pilotov použilo všetky tri zmesi. Niektorí preto, že skúšali taktiku a iní preto, že už nemali iné čerstvé. Ak si pozorne prezriete sumár stratégií na prehľadnom grafe Pirelli, tak určite získate lepší obraz o výkonnosti a potenciály jednotlivých tímov.

pirelli-race-sumar.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri