Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Iné  »  Motocross

17. ročný Richard Šikyňa z tímu MX Slovakia nový Medzinárodný majster Slovenska.

Tuesday, 15. 09. 2015 - 12:01, Public relations   

17. ročný Richard Šikyňa z tímu MX Slovakia nový Medzinárodný majster Slovenska.

Najvyššia motokrosová súťaž Medzinárodných majstrovstiev Slovenska vyvrcholila v nedeľu 13.9.2015 na trati v Beckove poslednými tohtoročnými pretekmi. Richard Šikyňa z tímu MX Slovakia, jazdiaci v triede MX2 ani tu nezaváhal. Po dvoch druhých miestach v jednotlivých jazdách si pripísal 44 bodov do celkového hodnotenia, stal sa víťazom dňa a s vysokým bodovým náskokom získal aj titul „Medzinárodného majstra Slovenska 2015". Vo svojich 17. rokoch sa tak stal historicky najmladším lídrom v kubatúre do 250 ccm na Slovensku. 

iky-a-beckov-01.jpg

Posledné preteky seriálu Medzinárodných majstrovstvá Slovenska v motokrose sa už tradične konali na trati v Beckove. Aj napriek snahe usporiadateľa sa preteky nezaobišli bez vysokej prašnosti na trati a tak rýchla a náročná trať dala zabrať nie len jazdcom, ale aj divákom. Richard Šikyňa (102), jazdec tímu MX Slovakia jazdiaci na motocykli KTM 250 SX-F sa v triede MX2 týchto pretekov zúčastnil s jasnou predstavou. Urobiť čo najlepší výsledok a získať celkový titul v kubatúre do 250 ccm. Preteky zvládol výborne, keď v oboch jazdách skončil 2., stal sa celkovým víťazom pretekov a tiež definitívnym lídrom celého seriálu v triede MX2. Slovensko má teda historicky najmladšieho „Medzinárodného majstra" v osobe talentovaného 17. ročného Richarda Šikyňu, veľkej nádeje slovenského motokrosu.

iky-a-beckov-02.jpg

„V prvej jazde sa mi štart veľmi nepodaril. Zo začiatku sa veľmi prášilo a nebolo skoro nič vidieť. Postupne som sa dostal až na druhé miesto za Milana Špičáka, na ktorom som aj prešiel cieľom. V druhej jazde som odštartoval prvý v MX2, ale Tomáš Šimko na obehol hneď v prvom kole. Celú jazdu som išiel druhý a tak to bolo aj v cieli. Celkovo mi to v Beckove dalo na prvé miesto a vyšlo mi to aj na Majstra Slovenska. Chcem sa za poďakovať svojej rodine, tímu, trénerovi a všetkým ľuďom, ktorí ma podporovali."Peter Kolek, manažér tímu MX Slovakia

iky-a-beckov-03.jpg

"Do Beckova sme išli s jasným cieľom, ktorý Rišo s chladnou hlavou zvládol na výbornú. Po tohtoročnom 6. mieste na Majstrovstvách sveta juniorov tak pokoril aj slovenskú seniorskú súťaž, keď s vysokým bodovým náskokom porazil všetkých svojich konkurentov. Je to výsledok práce celého tímu, úžasného prístupu trénera Mirka Kučírka a hlavne Rišovej cieľavedomej činnosti a obrovskej driny nie len v tejto sezóne. Veľmi som mu to prial a bol som presvedčený, že to dokáže. Rišo si titul určite právom zaslúži. Ďakujem všetkým našim sponzorom, partnerom, spolupracovníkom a priaznivcom, ktorí nám v priebehu celého roka pomáhali a stále pomáhajú. Všetkým patrí veľká vďaka!"

iky-a-beckov-04.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri