Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Vrchy

Zoznam prihlásených na podujatie ME Dobšinský kopec 2012 sa poriadne zapĺňa

Saturday, 07. 07. 2012 - 14:52, Miroslav Majláth   

Zoznam prihlásených na  podujatie ME Dobšinský kopec 2012 sa poriadne zapĺňa

Štart TOP podujatia na Slovensku zaradeného do seriálu Majstrovstiev Európy pretekov do vrchu, Dobšinského kopca sa už naozaj približuje míľovými krokmi. Pre organizátorov začína posledná fáza príprav, keď do štartu ostávajú naozaj už iba dni, či dokonca hodiny.

Štefan Gombala;mg-8303.jpg

Zoznam prihlásených sa pomaly, ale o to istejšie začína napĺňať. Nie sú v nej už iba mená domácich pretekárov, či mená jazdcov z blízkeho zahraničia, ktorí sa pravidelne pretekov v Dobšinej zúčastňujú. Pomaly, ale isto prichádzajú aj prihlášky tých, ktorých prítomnosť zdobí všetky „najlepšie" podujatia zaradené do Majstrovstiev Európy pretekov automobilov do vrchu.

dk-partneri.jpg

Azda nebudeme ďaleko od tvrdenia, že už teraz sa fanúšikovia motoristického športu môžu tešiť na historicky najkvalitnejšie štartové pole, aké kedy bolo na Dobšinskom kopci. Toto naše tvrdenie dopĺňa aj fakt, že v priebehu posledných dní prišlo niekoľko prihlášok od pretekárov, ktorí budú určite atakovať minuloročný traťový rekord, ktorého aktuálnym držiteľom je Jaro Krajči zo Slovenska. V zozname prihlásených totiž od včera figuruje aj meno štvornásobného majstra Európy, ktorým nie je nik iný, ako kráľ tohtoročných kopcov - Talian Simone Faggioli. Ten sa na Dobšinskom kopci predstaví v spolupráci s Osellou FA 30.

Tibor Szabosi;67c9302.jpg

Proti nemu v Dobšinej zabojujú aj jeho krajania, Fausto Bormolini, či Renzo Napione na formulových špeciáloch Reynard K02. Zabudnúť však nesmieme ani na českých jazdcov, Miloša Beneša, ktorý sa predstaví s rovnakým vozidlom ako už spomínaný taliansky pretekár, ale ani na Dušana Nevěřila s Normou M20FC, ktorý tu takmer vždy dosahoval najvyššie priečky, či stále veľmi rýchly Čech Otakar Krámsky na Reynarde. Mimo hry nie je ani najlepší slovenský vrchár Jaro Krajči s formulou Lola. Toho prihláška však ešte dodnes nedorazila, zo zákulisia však s určitosťou vieme, že na Dobšinskom kopci sa chystá odštartovať.

Tibor Szabosi;co8c2652-1.jpg

Samozrejme, že štartové pole na jednej z najkrajších a zároveň najdlhších vrchárskych tratí na Slovensku nebudú tvoriť iba otvorené špeciály, čiže vozidlá kategórie II, ale aj vozidlá kategórie I, čiže takzvané plechové vozidlá.

Zdenka Tamášová;img-3061-3.jpg

Medzi nimi sa prvé husle bude snažiť hrať aj Slovák Martin Koiš s novopostaveným Fordom Fiesta a s určitosťou sa môžeme tešiť aj na súboje Lukáša Vojáčeka a rakúskeho pilota Christiana Schweigera na poriadne „prekoňovaných„ Mitsubishi Lancer, pričom obaja posledný menovaní budú súťažiť v triede A nad tri litre. Už v tomto momente je na Dobšinský kopec prihlásených takmer šesťdesiat jazdcov v hlavných pretekoch a vyše pätnásť v Národnom pohári PAV. Do termínu uzávierky prihlášok je ešte niekoľko dní a to nás ešte môže všeličo prekvapiť.

Zdenka Tamášová;img-2922-3.jpg

Jedno je isté, v Dobšinej sa bude počas dvoch dní 21. - 22. 7. 2012 bojovať o každý centimeter trate.

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri