Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Vrchy

Dobšinský kopec spestria historické motorky

Thursday, 05. 07. 2012 - 18:43, Miroslav Majláth   

Dobšinský kopec spestria historické motorky

O niektorých sprievodných akciách v rámci tohtoročného TOP vrchárskeho podujatia na Slovensku, ktoré je zaradené do seriálu Majstrovstiev Európy pretekov automobilov do vrchu - Dobšinský kopec 2012 sme vás už informovali. Dnes sme pre vás pripravili ďalšiu lahôdku, v tomto prípade to však bude lahôdka dvojkolesová.

rudge14.jpg

Organizátorovi Dobšinského kopca ide okrem prípravy samotných pretekov aj o to, aby divák, ktorí sa na podujatí zúčastní, mal možnosť zažiť naozaj všetko, na čo si len pomyslí. Okrem rôznych kultúrnych podujatí, je Dobšinský kopec 2012 v prvom rade športové motoristické podujatie. A keďže motory pretekárskych špeciálov a motocyklov idú jednoznačne dohromady, prichádza organizátor s doplnkovou akciou, ktorá určite znalcov motorov chytí za srdce. Tou je predstavenie unikátnych historických motocyklov, ktorých rok výroby sa datuje ešte pred rokom 1945.

rudge1.jpg

Historické motocykle si budú mať prítomní diváci po oba dva dni možnosť úplne zblízka obzrieť nielen v servisnej zóne, ale aj v priestore za cieľom. Tu sa totiž všetky tieto nádherné stroje, ktoré majú inak ich majitelia väčšiu časť z roku zavreté na tisíc zámkov vo svojich dielňach, prípadne v múzeách motocyklov, dostanú po vlastnej osi, priamo pred očami divákov po pretekárskej trati, navyše v pretekárskom tempe a s meraním času.

rudge7.jpg

Stane sa tak po oba dva súťažné dni, vždy pred jednotlivými jazdami hlavných pretekov Dobšinský kopec 2012. Ak sa na tieto historické stroje pozrieme z pohľadu výrobcov budú tu zastúpené značky ako Rudge Whitworth , Norton , Sunbeam , Jawa, ale aj mnohé iné skvosty pochádzajúce z celého sveta.

p9296009.jpg

O tom, že to nebudú iba motocykle zo Slovenska, ale aj Čiech, Anglicka, či Rakúska sa presvedčíte na vlastné oči v prípade, ak prídete osobne na Dobšinský kopec 2012 v dňoch 21. - 22. 7. 2012.

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri