Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  WRC

Začalo sa sypké portugalské dobrodružstvo. Do útoku zavelil Tänak

Friday, 18. 05. 2018 - 08:18, Ľuboš Kašický   

Začalo sa sypké portugalské dobrodružstvo. Do útoku zavelil Tänak

Tridsať tisíc nadšencov rely sa prišlo pozrieť na divácky prológ portugalskej rely vo štvrtok večer. Jazdilo sa na krátkej trojkilometrovej špeciálke, kde sa rytieri za volantom pokúšali o čo najlepšiu pozíciu. Na štart sa postavilo cez osemdesiat posádok.

 

Hralo sa o desatiny sekúnd a posádky to brali ako zábavnú dobrú rozcvičku na to, čo ich čaká v piatkovej osmičke meraných úsekov (148,66 km). Portugalská šotolina je úplne iná, než drsná a kamenistá šotolina v Argentíne. Trate v Portugalsku sú sypké a mäkké. „Zametači" si rozhodne užijú svoje.

ap-1vpqvqs3s2111.jpg

Zaprášilo sa aj na relykrosovom okruhu v Lousade, kde sa nakoniec najrýchlejšie dostal k cieľovej fotobunke Ott Tänak (toyota). „Chceli sme zajazdiť čo najrýchlejší čas," netajil Estónec. „Shakedown nám potvrdil, že sme výborne pripravení a už sme nemuseli na aute nič meniť. Myslím, že môžeme zabojovať o víťazstvo. Piatok však bude poriadnou výzvou. Ideme na trať ako tretí a na sypkom povrchu to bude celkom náročné. Chceme však pripraviť čo najlepšiu pozíciu pre sobotňajšiu etapu."

toy01-8.jpg

Prvých desať posádok sa vtesnalo do dvoch sekúnd, keď prvú desiatku uzatvárala ďalšia toyota s Lappim. „V Portugalsku býva okolo trate vždy veľa ľudí, ktorí dokážu robiť výbornú atmosfére. Poriadne si to užívam," vravel Fín so stratou 1,8 sekundy - viď poradie prvej desiatky nižšie.

portugal-ogier.jpg

V piatok sa jazdí na severe Portugalska v okolí hraníc so Španielskom. Posádky absolvujú 612,6 kilometra dlhú etapu s osmičkou eresiek. Prvá sekcia začína sa o 10.15 nášho času. Popoludňajšia druhá sekcia obsahuje päticu meraných úsekov a začína o 16.25 nášho času, pričom sa opakuje dopoludňajšia trojica úsekov plus dvakrát večerná špeciálka v uliciach Porta. V cieli by sme mali mať prvé posádky niekedy po deviatej večer nášho času.

Výsledky prvej rýchlostnej skúšky:
1. Ott Tänak/Martin Järveoja (Toyota Yaris WRC) 2m34.3s
2. Teemu Suninen/Mikko Markkula (Ford Fiesta WRC) +0.4s
3. Sebastien Ogier/Julien Ingrassia (Ford Fiesta WRC) +0.4s
4. Kris Meeke/Paul Nagle (Citroen C3 WRC) +1.4s
5. Andreas Mikkelsen/Anders Jaeger (Hyundai i20 Coupe WRC) +1.4s
6. Thierry Neuville/Nicolas Gilsoul (Hyundai i20 Coupe WRC) +1.5s
7. Elfyn Evans/Daniel Barritt (Ford Fiesta WRC) +1.6s
8. Dani Sordo/Carlos Del Barrio (Hyundai i20 Coupe WRC) +1.6s
9. Mads Ostberg/Torstein Eriksen (Citroen C3 WRC) +1.7s
10. Esapekka Lappi/Janne Ferm (Toyota Yaris WRC) +1.8s
...

 

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri