Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Formula 1

Williams FW07C bol v Moste najrýchlejší

Monday, 02. 07. 2018 - 15:54, Ľuboš Kašický   

Williams FW07C bol v Moste najrýchlejší

Pred pár dňami sme písali, že sa k pretekom historických monopostov F1 ešte vrátime. Postupne si prejdeme niektoré autá, ktoré sme videli a dnes začneme tým najrýchlejším.

 

Kráľom mosteckého okruhu sa stal monopost Williams FW07C Ford Cosworth z rok 1981. Klasický britský tím s ním v danom roku vyhral Pohár konštruktérov, hoci Carlosovi Reutemannovi majstrovský titul ukradol o jediný bod Nelson Piquet (Brabham). Tento model má na konte 18 štartov v F1 a štyri víťazstvá. Auto jazdí v lakovaní z roku 1981, no štartové číslo šesť použil v úvodných troch GP 1982 Keke Rosberg. Asi to je dôvod, prečo si ho Angličan Nick Padmore nechal nalepiť. Padmore vyhral s týmto autom titul historikov v roku 2016 a vedie aj priebežné poradie silnejšej triedy Head v tejto sezóne. V Moste vyhral kvalifikáciu aj obidva preteky a získal aj pohár pre pilota s najrýchlejším časom na kolo.

wi01-13.jpg

wi09-1.jpg

wi07-2.jpg

wi10-1.jpg

wi06-3.jpg

wi08-1.jpg

wi11-1.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri