Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Formula 1

Verstappen prekvapivým víťazom v Rakúsku

Sunday, 01. 07. 2018 - 17:54, Ľuboš Kašický   

Verstappen prekvapivým víťazom v Rakúsku

Šok pre Mercedes! Ani jedno auto nevidelo cieľ a Vettel i Ferrari sa vracajú do čela priebežného poradia majstrovstiev sveta formule jeden!


rb03r-2.jpg

Malo to byť jednoznačné víťazstvo pre dominantný Mercedes. Sebavedomý tím však úplne pohorel, keď Valtteri Bottas odstúpil už v úvode pretekov a neskôr Lewis Hamilton uštval motor v jalovej naháňačke za súpermi, ktorí múdro prezúvali už v 15.kole.

me12r.jpg

Práve odstúpenie Bottasa totiž vysvietilo na trati VSC (virtuálne safety car) a zatiaľ, čo namyslený Hamilton zostal na trati, tak jeho súperi z Ferrari aj RedBullu prezúvali na nové softy s ktorými už vydržali do cieľa. Hamilton jazdil ešte desať kôl, no náskok na druhého Verstappena nedokázal natiahnuť a po PIT STOP sa vrátil až na štvrté miesto. V zúfalstve potom prezúval ešte raz na nové supersofty, ale ani to nepomohlo. Angličan uštval svoj len nedávno menený motor a v 64.kole svoj mercedes odstavil v tretej zákrute.

me08-16.jpg

Po odstúpení Daniela Ricciarda, ktorému tiež nevydržal motor Renault, sa na prvých troch miestach už udržali Verstappen, Räikkonen a Vettel. Zvlášť Kimi Räikkonen sa v závere pokúsil sériou najrýchlejších kôl ešte dotiahnuť na Verstappena, no ten situáciu bezpečne ustál. Fín tak nedokázal ani teraz prelomiť dlhý čas čakania na víťazstvo, no vyžmýkal zo seba maximum, aby pre nadchádzajúce obdobie, keď sa bude rozhodovať o jeho budúcnosti, mal čo najlepšiu pozíciu.

fe06-16.jpg

Odstúpenie Hamiltona a tretie miesto Vettela znamená aj výmenu na čele priebežného poradia, kam sa o jediný bod znova vrátil Nemec (146 bodov). Räikkonen (101) sa pretlačil na tretie miesto pred Ricciarda (96) a Verstappen (93) zasa nadbehol Bottasovi (92 bodov). Aj v Pohári konštruktérov stratil Mercedes priebežné vedenie! O desať bodov zrazu vedie Ferrari (247 b.). RedBull je tretí s počtom 189 bodov. Šampionát je momentálne vo svojej vrcholnej fáze a už o týždeň znova pokračuje veľkou cenou Anglicka na klasickom Silverstone.

res-results-race.jpg

rb04-17.jpg

ha01-5.jpg

rb05-10.jpg

 

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri