Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Formula 1

Vettel znova na koni!

Sunday, 10. 06. 2018 - 21:48, Ľuboš Kašický   

Vettel znova na koni!

Víťazom nudnej veľkej ceny Kanady sa na okruhu v Montreale sa stal Sebastian Vettel na ferrari, ktorý sa tým vrátil do čela priebežného poradia o jediný bod pred Lewisa Hamiltona (mercedes).


Na agresívnom okruhu Gilesa Villeneuva sme dnes veľa vzrušenia nezažili. Ferrari skúseného Sebastiana Vettela zvíťazilo spôsobom štart cieľ a Nemec nikomu nedal ani na chvíľu šancu jeho pozíciu ohroziť.

fe07-18.jpg

Najdramatickejším momentom nedeľňajších pretekov bola kolízia v prvom kole medzi domácim Kanaďanom Lancom Strollom (williams) a Brendonom Hartleyom (toro rosso). Podľa všetkého Stroll natlačil Novozélanďana na bariéru a obaja mali po pretekoch. Komisári nikoho nepotrestali a reštartovalo sa do piateho kola.

f1crash-lap1.jpg

Na základe toho sme špekulovali, že výjazd safety caru by mohol pomôcť redbullom, ktoré na rozdiel od mercedesov a ferrari obuli do úvodu pretekov najmäkšie hypersofty. To sa však nepotvrdilo. Verstappen išiel na prezutie (súbežne s Hamiltonom) už v šestnástom kole a Ricciardo iba o kolo neskôr. Všetci obuli najtvrdšie softy na ktorých vydržali až do cieľa.

rb03r-1.jpg

A pretože sa na trati vlastne vôbec nepredbiehalo, tak Vettel, ktorý prezúval až v 37.kole, mohol pokojne oslavovať víťazstvo a vrátiť sa do čela priebežného poradia majstrovstiev sveta. Jeho rival Hamilton sa totiž „zabudol" na piatom mieste a získal o pätnásť bodov menej, než Vettel. V Pohári konštruktérov sa však nič nemení. Tam naďalej vedie Mercedes o sedemnásť bodov pred Ferrari. Šampionát F1 pokračuje o dva týždne na francúzskom okruhu Le Castelled, kam sa vraciame po dlhých rokoch.

race-results-10.jpg

fe09-5.jpg

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri