Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Formula 1

Štvrté pole position pre Vettela

Saturday, 09. 06. 2018 - 21:08, Ľuboš Kašický   

Štvrté pole position pre Vettela

Dramatická kvalifikácia na nedeľňajšiu veľkú cenu Kanady sa stala korisťou Ferrari a Sebastiana Vettela, keď Hamilton vo finále prebrzdil a bude štartovať „až" druhý.


Ferrari síce ukázalo rýchlosť už v priebehu voľných tréningov, no zdalo sa, že hlavnými favoritmi na pole position budú redbully. „Piatok bol pre nás ťažký," priznával aj Vettel. „Dnes to bolo lepšie. Auto sa neustále zlepšovalo. V Q3 som síce urobil malú chybu, ale nakoniec to stačilo."

fe05q-1.jpg

Favorizovaní „redbuláci" prekvapivo stačili iba na tretie a šieste miesto. „V kvalifikácii nám trochu chýbala rýchlosť. Myslím si však, že v pretekoch máme dobré tempo a budeme konkurencieschopní," uvažoval nahlas Max Verstappen, ktorý bude štartovať z tretieho miesta.

Najlepším mercedesom bol Valtteri Bottas, ktorý sa zajtra postaví vedľa Vettela do prvého radu. „Sme tesne za Ferrari. Štartovať z prvého radu je dobrý výsledok. Už sa neviem dočkať zajtrajších pretekov," provokuje „červených" Fín s maskou Fantomasa.

m160530.jpg

Od Hamiltona vyjadrenie zatiaľ nemáme, no vôbec nevyzeral nadšene. Ukázalo sa, že v Mercedese majú problém s pneumatikami na tejto trati a Angličan navyše v závere kvalifikácie chyboval. Výsledkom je štvrté miesto! Podobne bol na tom aj Räikkonen, ktorý hneď v úvode rozhodujúceho kola stratil cenné sekundy a bol z hry o pole von.

O zvyšné štyri miesta v TOP10 sa podelili piloti Force Indie a Renaultu. Smutne dopadol McLaren, ktorého piloti nestačili na lepšie, ako štrnáste a pätnáste miesto! Najsklamanejší však boli v tíme Haas, keď Romain Grosjean nevyšiel ešte ani z depa do Q1, keď mu zadymil motor a zajtra bude štartovať z posledného miesta.

res-q3-7.jpg

Nedeľňajšia 49. Grand Prix Kanady na okruhu v Montreale štartuje o 20.10 nášho času.

fe02-32.jpg

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri