Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Formula 1

Vettel kontra Kvyat – znova!

Monday, 02. 05. 2016 - 09:32, Ľuboš Kašický   

Vettel kontra Kvyat – znova!

Nemecká „primabalerína" krúti nosom nad ruskou ráznou tvrdosťou. Právom?

Takto tu máme znova! Po Šanghaji, kde sa Kvyat drzo natlačil pod zaskočeného Vettela, ktorý vyplašene strhol volant a zostrelil svojho kolegu Räikkonena sa konfrontácia dvoch kohútov v Soči opakovala. Je však naozaj vinný iba Daniil Kvyat, ktorý nemá štyri tituly majstra sveta?

Po incidente v Číne Nemec nevhodne pred kamerami poúčal Rusa, ako sa má jazdiť, no ten mu rovno povedal, že on by sa na jeho mieste zachoval rovnako. Iba využil medzeru do ktorej nasunul svoj monopost. Čisto pretekárske. Načo toľko divadla okolo toho.

A za pravdu mu dal aj šéf Ferrari, Maurizio Arrivabene, keď sa vyjadril, že Kvyat si iba robil svoju robotu a nedá sa na neho sťažovať.

Vettelovi, ktorý nepripúšťa svoj podiel viny, však Rus zostal v žalúdku. A čo čert nechcel, tak na štarte v Soči sa po penalizácii za výmenu prevodovky Vettel postavil hneď pred Kvyata. Obaja sa po štarte snažili vydobyť čo najlepšiu pozíciu a v lieviku druhej a tretej zákruty sa zrazili. Zjavne normálny pretekársky incident, keď Kvyat nemohol reagovať skôr na brzdenie Vettela pred ním. „Nebrzdil som neskôr, len sa mi zablokovali zadné kolesá a už som sa nedokázal vyhnúť zrážke," vysvetľuje Rus. „Ak idete v rýchlosti 150 km/h približne meter za iným autom, tak je ťažké reagovať, ak niekto nečakane zabrzdí."

r1.jpg

Výhovorka, či pravda? Každopádne Kvyatove vysvetlenie je logické, lenže Vettel to videl inak. „Nebola to moja chyba. Nemám ho rád a myslím, že urobil chybu pred dvoma týždňami aj teraz," ceril zuby Nemec. „Myslím, že by mu mal niekto dohovoriť." Po týchto slovách zamieril do tímu Red Bull Racing, kde sa posťažoval a prijal ospravedlnenie od Hornera.

r4.jpg

Arrivabene sa však znova snaží byť objektívny a priznáva: „Ak si to pozriete znovu, tak je to zjavne čisté. Seb mi však povedal, že sa ho Daniil najprv dotkol a potom do neho vrazil. Nerozumiem tomu."

r2.jpg

Ako teda došlo k najkontraverznejšej kolízii víkendu? Vettel sa držal vnútornej strany a dostal sa v nájazde do druhej zákruty medzi Ricciarda (vľavo) a Kvyata (vpravo). Tu došlo k prvému ťukancu, no dvojka sa točí do dlhej nepríjemnej a dosť rýchlej zákruty číslo tri, kde dostal Vettel druhý, tvrdší ťukanec (od bloknutého Kvyata), ktorý neustál a intímne sa zblížil s bariérou. Tento vzťah však znamenal koniec jeho pretekom a výjazd bezpečnostného vozidla. Mimochodom k podobnej situácii došlo aj medzi Perezom, Hulkenbergom a Gutierrezom, no tí nepotrebovali okolo toho robiť taký humbuk, ako nemecká primabalerína.

„Je mi jasné, že teraz na mňa budú všetci útočiť a musím sa s tým vysporiadať," provokuje trochu Kvyat. No v deň 22 výročia smrti vám takýto prístup nepripomína Ayrtona Sennu? Všetci veľkí musia byť dostatočne drzí, aby sa pretlačili životom. Inak sa nikdy veľkými nemôžu stať. Je to aj známka Kvyatovej veľkosti?

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri