Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  ERC

Vedie Lukyanuk. Kajetanowicz havarol

Friday, 31. 03. 2017 - 20:36, Ľuboš Kašický   

Vedie Lukyanuk. Kajetanowicz havarol

Na azorských ostrovoch majú za sebou prvú etapu úvodného podniku Majstrovstiev Európy v rely.

Dráma sa skončila skôr, ako mohla začať. Po štvrtkových úvodných ereskách, ktoré odštartovali prvú etapu, sa dnes pokračovalo zvyšnou časťou etapy. Včera sa v nádhernom súboji o sekundy naťahovali Rus Lukyanuk a Poliak Kajetanowicz. Poliak nocoval iba so sekundovým náskokom a všetci sme sa tešili na pokračovanie. Nestalo sa však.

kajto2.jpg

Už na druhom kilometri úvodnej eresky dnešného dňa Kajto vrazil do múra a zrušil svoje auto. „Mal smolu a ja ľutujem, že sa náš súboj skončil skôr, ako mal," krútil hlavou Rus a opisoval čo videl. „Stalo sa to v ľavotočivej zákrute jazdiacej sa na štvorku. Nič extra rýchle, ale pekne technické. Asi stratil grip." Poliakovi do reči nebolo, lebo body z ostrovov mu môžu v závere sezóny poriadne chýbať. Posádke sa však našťastie nič nestalo.

luky2.jpg

Dnes dopoludnia potom Lukyanuk vyhral všetky tri merané úseky a vybudoval náskok. Na RS8 síce dostal defekt, no ani to ho nepripravilo o priebežné vedenie a do poslednej, sobotňajšej etapy pôjde z prvého miesta. Dvojica portugalských drakov (Magalhaes a Moura) zaostávajú o pol minúty.

kajto3.jpg

„Bola to neuveriteľne ťažká etapa," opisuje svoju dnešnú jazdu Lukyanuk. „Azda najtechnickejšia, akú som kedy jazdil. Keby som spomalil, hneď som mohol klesnúť dozadu. Navyše sme nemali „dobré noty" a problémy boli aj s motorom. Dúfam, že zajtra to bude lepšie."

erc1-1.jpgerc3-1.jpg

Sobotňajšia druhá etapa na azorských ostrovoch štartuje o desiatej a večer okolo šiestej by sme mali poznať, či Lukyanuk odvezie plné body na kontinent, alebo zostanú znova v Portugalsku, ako vlani, keď vyhral Ricardo Moura.

leg1-res.jpg

 

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri