Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  WRC

V Portugalsku uvidíme 18 WRC špeciálov, jazdcov z SWRC a premiéru tohtoročnej WRC Academy

Monday, 26. 03. 2012 - 19:58, Katarína Ďurecová   

V Portugalsku uvidíme 18 WRC špeciálov, jazdcov z SWRC a premiéru tohtoročnej WRC Academy

Portugalská rally odštartuje už vo štvrtok (kvalifikačná rýchlostná skúška sa ale ide už v stredu). Na štartovej listine figuruje 19 jazdcov s WRC špeciálmi, okrem nich sa na tomto podujatí o body pobijú i jazdci SWRC a taktiež i jazdci WRC Academy, pre ktorých je Rally de Portugal úvodným podujatím ich šampionátu.

Na štarte uvidíme päť Citroenov DS3 WRC - v továrenskom tíme to bude dvojica Sébastien Loeb a Mikko Hirvonen; ktorých ďalej doplní Thierry Neuville z Citoen Junior Teamu, Nasser Al-Attiyah Qatar World Rally Teamu a Peter van Merksteijn Jr z tímu Van Merksteijn Motorsport.

Willy Weyens;ogier-369-1.jpg

Ford nasadí deväť Fiest RS WRC - za továrenský tím nastúpi dvojica Jari-Matti Latvala a Petter Solberg, ktorý má po víťazstve na Fafe Rally Sprinte len tie najvyššie ciele. V tíme M-Sport Ford WRT okrem osvedčenej dvojice Ott Tänak a Jevgenij Novikov uvidíme i Dennisa Kuipersa, pre ktorého to bude prvé predstavenie v majstrovstvách sveta v tomto roku a ktorý do tejto sezóny odštartoval s novým spolujazdcom Robinom Buysmansom, keďže Frederic Miclotte, s ktorým obvykle jazdil, bude túto sezónu navigovať Kevina Abbringa. V Portugalsku uvidíme i Daniela Oliveiru a jeho Brazil World Rally Team, ktorí pre tento rok presedlali z Mini WRC na Fiestu RS WRC, ďalej i Madsa Ostberga s jeho Adapta World Rally Teamom a Martina Prokopa a jeho Czech Ford National Team. S Fiestou RS WRC sa okrem týchto jazdcov v Portugalsku predstaví i Fín Jari Ketomaa. Na štartovej listine síce figuruje i Henning Solberg, ale podľa najnovších informácií sa tento Nór na štart nakoniec nepostaví - dôvodom nie je nič iné, ako problémy s peniazmi od sponzorov, ktoré Solberga vyradili i z Rally Mexico.

Na štarte uvidíme i štyroch jazdcov s Mini John Cooper Works WRC. Za WRC Mini Team Portugal, ktorý funguje pod označením továrenský, nastúpi dvojica Paulo Nobre a domáci Armindo Araujo, za Prodrive WRC Team budú štartovať Dani Sordo a Patrik Sandell, ktorý pre taktiež mení spoulajzdca. Staffan Parmander sa totiž chce skôr viac venovať manažérskej činnosti vo Sweden World Rally Teame, s ktorého podporou Sandell tento rok štartuje a tak sa na sedadlo Sandellovho spolujazdca podadí Maria Andersson.

Vladislav Maschl;dsc-2388.jpg

Na štarte ďalej uvidíme i jazdcov štartujúcich so špeciálom kategórie S2000, z ktorých niektorí sú i prihlásení do SWRC. So Škodou Fabia S2000 Volkswagenu Motorsport nastúpi obhajca celkového víťazstva na tomto podujatí Sébastien Ogier, ktorý tento rok na víťazstvo ale pomýšľať nemôže, jeho tímovým kolegom pre toto podujatie bude Kevin Abbring. Na štarte ďalej uvidíme i Karla Kruudu, či Mariusa Aasena.

Z jazdcov bojujúcich o titul v SWRC sa na štart postaví líder tohto šampionátu a úradujúci šampión WRC Academy Craig Breen, ďalej úradujúci šampión PWRC Hayden Paddon, Poliak Maciej Oleksowicz a Yazeed Al-Rajhi z Spojených Arabských Emirátov. Jazdci Protonu toto podujatie vynechávajú.

Radek Vojtěchovský;img-0866.jpg

Na štarte ešte uvidíme aj všetkých jazdcov prihlásených do tohtoročného ročníku WRC Academy, ktorí už boli bližšie predstavení v tomto článku; z ďalších známejších mien sa na štarte objaví ešte Ricardo Moura, Lorenzo Bertelli, Ricardo Trivinho, Jurij Protasov či Sander Pärn.

Komplentú štartovú listinu nájdete tu.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri