Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

V Hustopečiach je dôležitá znalosť trate, vraví Jaro Melichárek

Monday, 18. 06. 2018 - 22:00, Ľuboš Kašický   

V Hustopečiach je dôležitá znalosť trate, vraví Jaro Melichárek

Na Hustopečiach sa už tretíkrát jazdilo o majstrovské body do Slovenského rely šampionátu. Pre posádku Zaneti Motorsport tímu v zložení Jaroslav a Erik Melichárkovci to však bola celkom nová skúsenosť. „Ešte sme tu neštartovali a teraz sme získali novú skúsenosť s miestnymi traťami. Sú tu naozaj pekné rýchlostné skúšky, no skrývajú veľa zradných miest. Na druhej strane je tu aj veľa úsekov, kde sa to dá podržať a letieť. Znalosť trate je tu veľmi dôležitá," vysvetľoval Jaro Melichárek.

Tibor Szabosi;c30i5097-10.jpg

Napriek svojej moravskej premiére Melichárkovci nevyštartovali zle. Hneď po prvej rýchlostnej skúške sa usadili na tretej priečke a vyzeralo to nádejne. Zrada však prišla už na druhom úseku. „V závere eresky sme trafili kameň v tráve. Poškodili sme disk aj záves pravého predného kolesa. Chvíľu sme na tom ešte pokračovali a pokúsili sa to opraviť na ereske. To sa nám však nepodarilo a museli sme odstúpiť z prvého súťažného dňa," smútil Jaro Melichárek. Prvý súťažný deň sa však mimoriadne natiahol, keď až štyri zo šiestich meraných úsekov usporiadatelia z rôznych dôvodov prerušovali a prideľovali náhradné časy.

Tibor Szabosi;c30i3445-7.jpg

Sobota pokračovala druhým, samostatne bodovaným, súťažným dňom slovenského šampionátu. Cieľ pre posádku Zaneti Motorsport bol zrejmý - obhájiť tretiu priečku a doviesť dôležité body. A prakticky celú etapu sa to aj darilo. O výsledku však nakoniec rozhodla posledná rýchlostná skúška. „Celý deň sme zviedli pekný súboj s Petrom Gavlákom. Niektoré eresky sadli viac jemu, niektoré nám. Pred posledným meraným úsekom sme mali náskok, no v jednom z odbočení sme sa pretočili a museli cúvať. Nešla mi navyše zaradiť spiatočka a stratili sme tam cenný čas," krútil hlavou Jaro Melichárek. Chýbajúce sekundy znamenali prepad na štvrté miesto.

Tibor Szabosi;c30i4841-10.jpg

„Škoda stratených bodov. Chlapci sa snažili, ale súťaž znova ukázala, že v rely je možné všetko a jazdí sa až do posledných metrov. Napokon, veď aj preto je to krásny šport a raz sa darí viacej jednému, inokedy druhému. Berieme aspoň pekné body za sobotňajšie štvrté miesto a hľadíme už na nasledujúce podujatie v Lubeníku, kde budeme znova bojovať o pódiové umiestnenie," zhodnotil priebeh víkendu šéf tímu, Ivan Mutňanský.

Tibor Szabosi;c30i5109-12.jpg

Slovenské majstrovstvá v rely najbližšie pokračujú štvrtým podnikom v Lubeníku, ktorý je na programe 14.júla 2018.

Tibor Szabosi;c30i4861-11.jpg

Pozrite si tiež galeriu tímu Zaneti Motorsport zo súťaže v Hustopečiach

zaneti-banner2.jpgzaneti-banner3.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri