Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Formula 1

V Číne tretie double Mercedesu, víťazom Hamilton

Sunday, 20. 04. 2014 - 11:30, Peter Žila   

V Číne tretie double Mercedesu, víťazom Hamilton

Nemecký tím získal už tretie dvojité víťazstvo v tejto sezóne.

 

 

Víťaz včerajšej kvalifikácie sa stal aj víťazom dnešných pretekov. Britský pilot Mercedesu Lewis Hamilton dnes získal tretie víťazstvo po sebe, čo je jeho osobný rekord. Dominanciu monopostov s trojcípou hviezdou potvrdil druhým miestom Nico Rosberg, vzostupnú formu tímu Ferrari potvrdil treťou priečkou Fernando Alonso.

0-6.jpg

Po štarte pretekov sa Hamilton udržal na čele, no Rosberg klesol a po kolízií s Bottasovým Williamsom musel zvyšok pretekov stíhať svojich súperov. Navyše mal problém s telemetriou a bol odkázaný na komunikáciu s tímom len cez vysielačku a tabuľu na boxovom múre. Napriek tomu získal druhé miesto, no v cieli radosťou neprekypoval. Jeho cieľom určite bola najvyššia priečka, no za daných okolností sa mu porcia bodov za druhé miesto hodí a tým si udržiava predbežne prvé miesto v šampionáte jazdcov.

2-77.jpg

Skvelý štart predviedol aj Felipe Massa, no pred nájazdom do prvej zákruty došlo ku kontaktu jeho Williamsu s Alonsovým Ferrari. Prvé kolo však všetci jazdci ustáli, prvým „odpadlíkom" dnes bol Sutil, keď svoj Sauber v siedmom kole odstavil do garáže. V tridsiatom kole odstúpil kvôli technickým problémom Grosjean (Lotus). O menšie vzrušenie sa dnes postaral aj Daniel Ricciardo, keď si „dovolil" predbehnúť svojho tímového kolegu a štvornásobného majstra sveta Sebastiana Vettela priamo na trati, ktorý z toho samozrejme nebol veľmi nadšený, no rýchlosti Austrálčana dnes nestačil.

3-56.jpg

Sezóna sa nateraz presúva do Európy, o tri týždne nasleduje VC Španielska, ktorá bude 11. mája.

race-2.png

drivers-2.png

teams-2.png

Fotogaléria: TU!



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri