Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Okruhy

V belgickom Spa sa Homolovi nedarilo

Saturday, 06. 05. 2017 - 13:42, Ľuboš Kašický   

V belgickom Spa sa Homolovi nedarilo

Šesť pretekov novej sezóny TCR a šesť víťazov na piatich rôznych autách! Výborná nabitá sezóna série, ktorá kvalitou prevyšuje aj MS cestovných vozidiel WTCC.


V belgickom Spa sa včera a dnes jazdilo tretie podujatie sezóny TCR aj s naším želiezkom, Maťom Homolom. Začnime teda tým, ako sa darilo Maťovi. Ten sa v silne nabitej konkurencii, ktorá sa tentoraz zišla na TCR v Belgicku, v kvalifikácii prebojoval na sedemnáste miesto. Hneď po štarte prvých pretekov sa však dostal do kontaktu s mladým nadržaným Belgičanom Maxom Pottym, ktorý sa chcel doma blysnúť a doplatil na to práve náš Homola. Maťo musel vymeniť koleso a prepadol sa na posledné miesto z ktorého už nemal šancu prepracovať sa vyššie.

spa01-2.jpg

Ani v druhých pretekoch sa Maťovi nepodarilo dosiahnuť na body. Najprv musel ešte pred štartom meniť koleso (defekt). Po štarte zo sedemnásteho miesta sa potom síce postupne prepracoval až na desiate miesto, no v polovici pretekov motor stratil výkon a Maťo musel zamieriť do depa. Prepadol sa na 18.miesto na ktorom napokon došiel aj do cieľa.

spa10-mato.jpg

Víťazom prvých pretekov včera sa stal úradujúci šampión Stefano Comini pred domácim Benjaminom Lessennesom a mladým Maďarom Attilom Tassim. Hosťujúci Rob Huff skončil šiesty a Tom Coronel ôsmy.

spa02-1.jpg

Aj v druhých pretekoch sa do kolízie v úvode pretekov priplietol domáci mladík Potty. Tentoraz však trochu nevinne, keď do neho zozadu narazil Oriola, ktorého naťukol rozbehnutý Coronel. Na čele sa následne o víťazstvo v nádhernom tesnom súboji popasovala pätica pilotov z ktorých bol v cieli najúspešnejší napokon Jean-Karl Vernay. Ten si za sebou udržal skúseného Huffa aj šampióna Cominiho.

spa07.jpg

Po šiestich podujatiach je teda priebežne na čele práve víťaz posledných pretekov, Karl Vernay, ktorý doteraz dokázal pravidelne bodovať vo všetkých doterajších štartoch sezóny. Druhý Comini stráca 25 bodov. Za nimi nasleduje vyrovnaná skupina pretekárov z ktorých najviac bodov má ešte nie osemnásť ročný Maďar Tassi.

spa04-vernay.jpg

Po pretekoch v Belgicku, kde sa TCR ide v rámci MS vytrvalostných špeciálov, je jeho ďalším podujatím Monza (14.mája). Ešte bližšie je to k nám 11.júna na rakúskom Salzburgringu a fanúšikovia Maťa Homolu to budú mať najbližšie na Hungaroring, kde sa TCR jazdí 2.júla.

spa09.jpg

 

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri