Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Okruhy

Uvidíme Kubicu za volantom Formule E?

Friday, 05. 05. 2017 - 12:53, Ľuboš Kašický   

Uvidíme Kubicu za volantom Formule E?

Tento víkend pokračuje v Monaku sezóna Formuly E piatym podnikom. Len pár dní predtým si však túto formulu budúcnosti vyskúšal aj Robert Kubica, ktorý sa snaží o návrat na okruhy.


Po neúspechu v jednaní s tímom ByKolles, za ktorý mal Poliak v apríli nastúpiť do úvodných pretekov MS vytrvalostných špeciálov, sa Krakovčan snaží vyskúšať možnosti návratu do kokpitu niektorej formulovej série.

V druhej polovici apríla najprv na súkromných testoch s tímom Trident odjazdil sedemdesiat kôl na menej známom talianskom okruhu Franciacorte s monopostom GP3. Jazdu si pochvaľoval a hoci naposledy sedel vo formule v roku 2011, tak tvrdil, že si veľmi rýchlo na auto zvykol.

kubica-gp3-test.jpg

Len pred pár dňami. Presnejšie druhého mája (trochu v tieni mediálneho boomu okolo Alonsovho štartu v Indianapolis) sa Robert Kubica na anglickom okruhu v Doningtone povozil v aktuálnej Formule E. Vedenie série už vlani prejavilo záujem dotiahnuť populárneho Poliaka do formule budúcnosti, no posledné testy v novembri sa ešte nepodarili. Tentoraz dostal Kubica možno na súkromných testoch vyskúšať monopost FE a dôvod je jasný.

fe-mex7.jpg

Počas júlového termínu konania ePrix v New Yorku sa jazdí na Nurburgringu aj štvrté podujatie MS vytrvalostných špeciálov. Keďže niekoľko hviezd FE jazdí obidva šampionáty, tak im termíny kolidujú a preto uprednostňujú MS špeciálov pred sériou FE. Konkrétne ide o Lopéza, ktorý jazdí WEC za Toyotu a formulu E v tíme DS Virgin. Je tímový kolega z Toyoty Buemi zasa jazdí FE v tíme eDAMS. Tretím, kto má problém je Bird z DS Virgin tímu jazdiaci GT v tíme AF Corse. A práve tu je priestor pre štart Kubicu.

Tímy samozrejme špekulujú a nechcú sa vyjadriť, ale Kubica má tesné vzťahy ešte z čias jazdenia WRC na citroenoch s DS. DS Virgin bude mať voľné až dve sedačky pre New York a po testoch na Doningtone to pre Kubicu vyzerá nádejne. Každopádne to bude podobná mediálna udalosť, ako štart Španiela na slávnom ovale. Možno v Monte Carle sa počas víkendu dozvieme viac.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri