Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  WRC

Tvárou v tvár so svetom WRC

Tuesday, 31. 01. 2012 - 17:00, Martin Trenkler   

Tvárou v tvár so svetom WRC

World Rally Championship. Víťazi v rally sú prvotriedni majstri volantu, ktorí akrobaticky a s neuveriteľnou koncentráciou zvládajú tie najnemožnejšie povrchy, od kľukatých asfaltových cestičiek Francúzska či Španielska, cez nespevnené, lesné cesty Fínska alebo Austrálie, po švédsky sneh a blatisté cesty drevorubačov vo Walese.

Rally je ako relikvia automobilového športu z polovice minulého storočia, nepatrí do moderného povedomia plného bezpečnostných pravidiel a istôt. Ale našťastie je stále tu a teší milióny fanúšikov po celom svete.

breen-2.jpg

Z dielne renomovaného fotografa Richárda Bálinta vychádza oficiálna kniha WRC - Face to Face 2011. Profily 35 pretekárov, 13 spolujazdcov a 13 podujatí. Nájdete tu skutočne všetko, s dokonalým autorským výberom tých najlepších fotografií, ktoré vystihujú to podstatné o danom podujatí a každom aktérovi. Dych vyrážajúce zábery lietajúcich áut a výkonov hraničiacich s vysloveným bláznovstvom. Každá fotografia rozpráva príbeh a ponúkne vám priblížiť sa k týmto géniom svojho remesla tak, ako nikdy predtým. Fotograf Richárd Bálint je právom považovaný za absolútnu špičku vo fotografii tohto športu. Jeho skúsené oko umelca a fotoreportéra v jednej osobe poskytuje pohľad priamo do očí tej tajomnej „zóny," ktorá delí geniálnych jazdcov od výborných a jazdu na hrane od katastrofálnej nehody.

petter2-7.jpg

Okrem famóznych akčných záberov tu nájdete pohľady do zákulisia, kde sa náročný deň nikdy nekončí. Portréty sú doslova pohľadmi do duše jazdcov aj ich „bratov v zbrani" na vedľajšom sedadle. Oslavy víťazov a smútok porazených sú emocionálnou súčasťou tejto jedinečnej publikácie. Všetko je doplnené pútavými sprievodnými textami, ako aj výrokmi hlavných aktérov. Kniha WRC - Face to Face vychádza pod záštitou FIA ako oficiálna ročenka. Zakúpiť si ju môžete bez zbytočných doplatkov za poštu aj u nás. Za 49,90 € sa dostanete k zberateľskému kúsku, ktorý sa právom môže radiť k legendárnym knihám od McKleina a ďalších. Viac informácií nájdete v článku "Kniha Face to Face WRC 2011 / Tvárou v tvár WRC 2011 je konečne už aj na Slovensku!".

Martin Trenkler

wrc-cover-new.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri