Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Česko

Trněný a KL Racing na pódiu českého šampionátu

Tuesday, 21. 10. 2014 - 09:09, Martin Trenkler   

Trněný a KL Racing na pódiu českého šampionátu

Česko už svojich hrdinov rallyšprintovej sezóny pozná. Uplynulý víkend rozhodli šikovné ruky, ale aj dávka šťastia, či nešťastia na tratiach Rally Vsetín. Pretekár žilinského tímu KL Racing - Karel Trněný si do cieľa prišiel po absolútne tretie miesto v záverečnom hodnotení šampionátu a druhé v triede 13.

Náročný sobotňajší šprint na Morave rozhodne nevyšiel podľa predstáv Karla Trněného a jeho spolujazdca Václava Pritzla. Ich Škoda Fabia WRC zaštrajkovala hneď na úvod: „Súťaž nám vôbec nevyšla podľa predstáv: hneď na štarte prvej skúšky nám zhasol motor a trvalo dlho, kým sme sa znovu pohli. Na týchto krátkych šprintoch to už potom nejde dohnať. Potrebovali sme najmä šetriť techniku a kontrolovať situáciu za nami. Tomu sme všetko podriadili a pre tím je konečný výsledok veľkým úspechom po náročnej sezóne. Čaká nás ešte Autoshow na Slovakia Ringu a Pražský rallyšprint. Všetkých už teraz srdečne pozývame na túto rozlúčku so sezónou," dodal Karel Trněný na záver vsetínskej súťaže, v ktorej napokon skončil na celkovom deviatom mieste.

rally-vsetin-2014-001.jpg

Slovo má aj manažér tímu KL Racing Marek Lokaj: „Na Vsetíne nám žiaľ nevyšiel štart, no stačilo nám dôjsť do 13. miesta, aby sme sa tešili z vynikajúcej tretej priečky v absolútnom hodnotení šampionátu. Šetrili sme techniku a dosiahli požadovaný výsledok. Tešíme sa zo skvelého českého úspechu, ktorý nám Karel vybojoval. Ďakujeme partnerom a divákom za spoluprácu a podporu."

Sezóna však pre slovenské teleso tímu KL Racing ešte nekončí: už tento piatok a sobotu zabojujú Tomáš Kukučka s Vlastom Majrečákom na tratiach Rally Tatry - poslednej súťaže slovenskej sezóny.

Martin Trenkler/RPM

rally-vsetin-2014-018.jpg

kl-partneri-september-2014.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri