Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

Tretí štart s R5-tkou priniesol peknú porciu bodov

Monday, 18. 06. 2018 - 21:27, Public relations   

Tretí štart s R5-tkou priniesol peknú porciu bodov

Jedinečná svojim charakterom tratí, náročnosťou, ale s krásnou scenériou prírody a fantastickou diváckou kulisou. To bola v poradí 14. Rally Agrotec Petronas Hustopeče.

Súťaž bola zaradená okrem českého a slovenského majstrovstva aj do FIA CEZ. Bola rozdelená do dvoch etáp, pričom v M-SR sa hodnotili etapy bodovo samostatne. Pred slovenskými posádkami bola teda poriadna porcia bodov.

Tibor Szabosi;c30i3880-9.jpg

Posádka IMAXX-ADV Rally teamu pricestovala do okolia súťaže už v stredu, kde ich čakal krátky test auta na ktorom absolvovali prvú súťaž v Prešove. Vozidlo pripravené v Topp Cars v spolupráci s MM Rally teamom už teda posádka poznala, a tak okrem výmeny jazdcovej sedačky nebolo treba veľa vecí dolaďovať.

Tibor Szabosi;asf-4610-3.jpg

Štvrtok sa naši pustili do obhliadky trate. Prešli jej podstatnú časť a po jednom prejazde sobotňajších RS si nechali na piatkové dopoludnie. Hneď po obhliadke sa dali do kombinézy a vyrazili na shakedown. Test absolvovali 4x, pričom museli prestaviť setup podvozku, ktorí nefungoval podľa jazdcových predstáv. Vozidlo kategórie R5 ponúka množstvo variant setupov, no napriek stále skromným skúsenostiam nášho jazdca s touto technikou, spoločne s mechanikmi našli variantu, ktorá Petrovi vyhovovala. Všetko bolo nastavené a pripravené na večerný štart a boj o prvé body. Naša posádka Peter Gavlák - Emil Horniaček sa zamerala v prvom rade na M-SR. Chcela pozbierať čo najviac možných bodov, vzhľadom k tomu, že v Poprade vyšli naprázdno. Etapa mala necelých 72 kilometrov. Potrebovali sa sústrediť od prvého kilometra a pritom sa vyhnúť nepríjemnostiam. V prvej skúške si naši pripísali 5 čas s necelým 5 sekundovým mankom na tretiu pozíciu. Hneď v druhej skúške súťaže pocítilo množstvo súperov nástrahy trate a museli odstúpiť. Naši sa sústredeným výkonom prepracovali na tretie miesto, ktoré si udržali až do konca prvého súťažného dňa. Prvý deň dopadol nad očakávania a Peter s Emilom si išli pospať po jednej hodine v noci, aby ráno boli ako, tak pripravený do druhého dňa.

Team;rh201844165.jpg

Peter Gavlák: „súťaž na Morave medzi vinicami je nesmierne náročná, ale striedanie povrchu s úzkymi cestičkami okolo sadov môžem, takže som sa tešil. Tratí pre súťaže je čoraz menej a som rád, že u našich susedov sme mohli mať opäť aj náš majstrák. Od začiatku sme sa sústredili na zodpovednú jazdu, nie však na hranici väčšieho riskovania. Táto taktika nám priniesla svoje ovocie na konci prvého aj druhého súťažného dňa. Tretie miesta v M-SR ma veľmi potešili. Myslím, že sme spravili opäť nejaký progres a už teraz sa teším na ďalšie preteky."

Tibor Szabosi;c30i3892-8.jpg

Do druhého súťažného dňa nastúpili aj posádky, ktoré nedokončili predchádzajúcu etapu a boj o body v M-SR sa začínal od nuly. Hneď v úvodnej skúške si naša posádka zapísala 3.čas. Začiatok dňa tak vyzeral nádejne a po prvých troch skúškach naši strácali na tretie miesto bratov Melichárkovcov iba 5,2 sekundy. Záver súťaže bol pre náš tím celkom dramatický. V 10 RS naši stiahli len 0,4 sekundy no a v nasledujúcej skúške bratia pridali k strate ešte 4,1 sekundy v náš neprospech a natiahli náskok na 8,9 sekundy. Tak ako minulý rok Peter s Emilom museli zabrať v poslednej skúške súťaže. Bratskej dvojici sa podarilo nadeliť 15,3 sekundy a tak sa dostali aj v druhom súťažnom dni opäť na skvelé tretie miesto v M-SR.

Tibor Szabosi;c30i3592-11.jpg

Emil Horniaček: „história sa nám opakovala a aj tento rok sme vo viniciach naháňali čas do posledného metra. Som rád, že sa nám podaril taký pekný víkend. Myslím, že sme podali dobrý výkon, čo je podtrhnuté 9. miestom absolútne v celkovom hodnotení FIA CEZ."

Tibor Szabosi;asf-4413-3.jpg

Vďaka našim partnerom máme 14. Rally Agrotec Petronas Hustopeče úspešne za sebou a môžeme sa tešiť na ďalšiu polovicu sezóny, ktorá pokračuje v Lubeníku.

30741133-10213659010903363-4351043711866503168-n.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri