Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Formula 1

Prvé testy v Barcelone skončili

Thursday, 02. 03. 2017 - 21:21, Ľuboš Kašický   

Prvé testy v Barcelone skončili

Počas záverečného dňa úvodných testov sa na trať nedostali všetci piloti podľa plánu. Prečo?

V noci na štvrtok v Barcelone kropili trať. rovnako ako aj počas obedňajšej prestavky, aby sa vytvorili mokré podmienky na testovanie mokrých pneumatík. Niektoré tímy, čo využla väčšina tímov. Zvyšok sa pridal popoludní.

fe05.jpg

Najusilovnejší bol dnes Romain Grosjean, ktorý na monoposte haas odkrúžil až 118 kôl. Najlepší štvrtkový čas však patril Ferrari, keď Kimi Raikkonen jazdil na úrovni, ktorú si nastavil už v utorok.

ha02.jpg

Na trať sa dnes nedostal Lewis Hamilton, ktorý čakal na odstránenie problémov s elektrikou. Do mercedesu tak usadol dnes iba Bottas, ktorý bol na rade popoludní. Strieborní dnes kašľali na časy a jazdili čo potrebovali.

Radosť nemali vo Williamse, pretože včera Stroll zrušil jediný monopost FW40 a mechanikom sa ho nepodarilo opraviť. Felipe Massa, ktorý bol dnes na rade si preto mohol pokojne dať aj pivo.

rb07.jpg

S motorom sa trápili v tíme Toro Rosso, kde si zvykajú znova na Renault a jeden motor už zničili. Mechanici tak „trénovali" výmenu motora. Nečakané rozčarovanie sprevádza tím McLaren, ktorého zaskočili problémy s ospevovaným novým pohonným ústrojenstvom Hondy. Japonci sa tímu verejne za problémy ospravedlnili, no veria, že všetko dajú do poriadku ešte počas testov.

wi04.jpg

Podľa očakávania aj dnes v tíme Sauber jazdil Giovinazzi, ktorého tím ohlásil ako náhradu za Pascala Wehrleina ešte pred štartom testov. Nemec sa už pred mesiacom zranil na podujatí Race of Champions a lekárske testy mu odporučili radšej úvodnú sekciu testov vynechať. Pascal teda sedel smutný v depe a na trati by sa mal objaviť už najbližší pondelok (alebo utorok).

res-day4.jpg

Ak by sme mali stručne zhrnúť úvodné štyri dni, tak podľa očakávania sa na čele tabuliek objavujú piloti Mercedesu, Ferrari a RedBullu. Trochu prekvapivo však červení býci časovo zaostávajú, čo ešte nemusí vôbec nič znamenať. Najlepším časom sa blysol Valtteri Bottas, ktorý asi chcel urobiť na nového zamestnávateľa dojem. V jednej sekunde s ním sú však obaja piloti Ferrari.

sumar-forix.jpg

Počas víkendu sa teraz bude poctivo makať v centrálach tímov a my budeme s napätím očakávať, ako sa to prejaví na časoch v druhej sérii testov, ktoré na rovnakom mieste pokračuje od pondelka do štvrtka nasledujúceho týždňa.

 

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri