Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  WRC

Tänak: Najväčším problémom v Mexiku bude nadmorská výška

Thursday, 05. 03. 2015 - 19:01, Katarína Ďurecová   

Tänak: Najväčším problémom v Mexiku bude nadmorská výška

Ott Tänak si po nevydarenej Rallye Monte Carlo napravil chuť vo Švédsku, kde skončil na veľmi dobrom štvrtom mieste. Na mexickej rally, na ktorú sa mimochodom už veľmi teší, by na tento výsledok rád nadviazal.

„Nadmorská výška bude zrejme najväčší problém. Je to veľká skúška nielen pre jazdcov, ale aj pre autá. Motor je oveľa slabší, na čo musíte na rýchlostných skúškach myslieť. Musíte ísť veľmi čisto, precízne a dať si pozor, aby ste príliš nespomalili," poznamenal estónsky jazdec na margo asi najznámejšieho faktu mexickej rally a pokračoval: „Rýchlostné skúšky prvého dňa sú celkom zradné, takže bude dôležité cez ne bez problémov prejsť. Potom, keď sa človek dostane do toho správneho rytmu, tak na to môže i o niečo viac zatlačiť. Hlavné je ísť čisto - pokiaľ to dokážeme a zároveň dokážeme postupne zrýchľovať, tak toto podujatie pre nás určite dopadne dobre."

Enrique Gijón;6968430759-d67c6e19ac-b-1.jpg

Tänak sa pri svojom interview pred Rally Mexico vrátil i k testu na toto podujatie, ktorý sa konal v Španielsku a videá z neho nájdete v tomto článku: „Absolvovali sme dvojdňový test a bolo fajn vidieť, že rýchlosť sme nabrali veľmi rýchlo. Vždy je trochu zvláštne dostať sa po tak dlhej dobe na šotolinu, ale naše pocity sú dobré a cítime sa pripravení. Snažili sme sa čo najviac pripraviť na teplo a nadmorskú výšku, ale nebolo to jednoduché. Každý večer som chodil do sauny, ale to nie je to isté. Do Mexika sme teda prileteli trochu skôr, aby sme si zvykli na miestne podmienky. Už sa teším na jazdu na asfalte v Mexiku, čo je vynikajúce podujatie," zakončuje v súčasnosti siedmy jazdec celkového poradia jazdcov.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri