Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  WRC

Latvala už nemyslí na zisk titulu

Monday, 09. 03. 2015 - 19:03, Katarína Ďurecová   

Latvala už nemyslí na zisk titulu

Jari-Matti Latvala si na svoje konto po Rally Sweden pripisuje ďalšiu nulu do hodnotenia jazdcov, čo znamená, že na lídra celkového poradia, Sébastiena Ogiera, stráca už priepastných 62 bodov. Nečudo teda, že svoje smelé plány na zisk titulu začína prehodnocovať.

„Nejdem sa sústrediť na zisk titulu, ale koncentrovať sa na každé podujatie zvlášť a uvidíme, čo nám to na konci roka prinesie. Je to jediná vec, čo teraz môžem urobiť. Stále si však myslím, že nikto nemôže zajazdiť všetkých 13 podujatí absolútne perfektne. Som si vedomý toho, ako Ogier momentálne dominuje a aký je silný, ale nikdy neviete, čo sa stane," hovorí o vývoji tejto sezóny fínsky jazdec.

Volkswagen Motorsport;vw-20150306-5374.jpg

Latvala sa vo svojom komentári vrátil i k svojej sobotňajšej havárii na RS12, ktorú zapríčinilo jeho vyhýbanie sa diere na trati: „Veľkou hlúposťou z mojej strany bolo, že som sa rozhodol zmeniť stratégiu. Mal som ísť tak, ako som pôvodne zamýšľal. Ostatní jazdci na tom mieste „katovali", ja som sa rozhodol pre kompletné obídenie. Bol som vo veľmi dobrom rytme, neriskoval som a danú dieru na trati som mal i vo svojom rozpise," hovorí Jari-Matti Latvala o svojej havárii a uzatvára: „Keď som sa k nej ale blížil, pomyslel som si, že vypadá oveľa horšie a rozhodol som sa ju obísť. Zmenil som teda svoju stopu a dostal som sa na miesto, kde bolo veľa šotoliny. Následne som stratil kontrolu nad zadkom auta, ktoré narazilo do steny."

Po úvodných troch podujatiach tohtoročného kalendára WRC je teda Latvala so ziskom len 18-tich bodov na šiestom mieste a na svojho tímového kolegu Sébastiena Ogiera stráca už spomínaných 62 bodov. Pred Latvalom sú v celkovom hodnotení ešte Andreas Mikkelsen, Thierry Neuville, Mads Ostberg a taktiež i Elfyn Evans.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri