Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Vrchy

Taliani ovládli Dobšinský kopec 2016

Sunday, 17. 07. 2016 - 19:40, Public relations   

Taliani ovládli Dobšinský kopec 2016

V druhej súťažnej jazde XXXIII. ročníka pretekov automobilov do vrchu na Dobšinskom kopci, ktorý sa už po piatykrát jazdil ako prestížny podnik Majstrovstiev Európy sa zrodilo nečakané prekvapenie. „Dobšinátora" Simoneho Faggioliho (Norma M20) porazil o neuveriteľné dve tisíciny sekundy jeho mladší krajan Paride Macario (Osella FA30)! Tie však v žiadnom prípade nemohli stačiť na celkové víťazstvo, ktoré si pri svojom štvrtom dobšinskom štarte po štvrtý raz odváža Faggioli. Až za touto dvojicou skončil na treťom mieste ďalší Talian Christian Merli (Osella FA30). Faggioli si tak upevnil vedúce postavenie v majstrovstvách Európy (EKH) a mieri za ďalším titulom kontinentálneho šampióna.

0x8c3037.jpg

Najlepším slovenským pretekárom sa v Dobšinej aj v tomto roku stal Prešovčan Igor Drotár, ktorý si s vyliečenou kráskou Fabia R5 už dokonale rozumie a dobšinským víťazstvom si upevnil prvú priečku v priebežnom poradí MSR PAV. Veľmi statočne sa držal Věro Cvrček, ktorý pri svojom debute v Dobšinej držal s Drotárom krok, no v druhej jazde mal technický problém a jazdu len voľne došiel do cieľa s veľkou stratou. Očakávaný tesný súboj, keď Cvrček za Drotárom po 1.jazde zaostával iba dve sekundy, sa nakoniec nekonal. Na druhé miesto v MSR PAV sa tak nečakane posunul Michal Žiak (Mitsubishi Lancer) a tretí je Ďodi Béreš, ktorý so svojou formulou Renault 2000 vyhral aj svoju kategóriu. Tomáš Ondrej (Fabia WRC) zajazdil v druhej jazde približne o dve sekundy pomalší čas a vďaka tomu zostal na štvrtom mieste.

O český majstrák sa nádherne popasovala dvojica Dan Michl (Lotus Elise) a Vladimír Vitver (Audi TT-R DTM). Michl vyhral prvú jazdu o dve sekundy, no v tej druhej približne o dve sekundy rýchlejší zasa Vitver a v konečnom súčte to znamenalo tesné víťazstvo o 0,717 s. pre Vladimíra Vitvera. Tretí v MČR skončil Marek Rybníček so svojim špeciálnym Fordom WRC Evo.

V sledovanej skupine N sa rozhodovalo medzi Talianom Antoninom, štartujúcim pod pseudonymom O Play, a Petrom Jureňom, keď líder priebežného poradia, Srb Nikola Milkovič (všetci traja Mitsubishi) v prvej jazde tesne pred cieľom stratil čas na bariére. Slovák Jureňa bol v druhej jazde o dve sekundy rýchlejší a vďaka tomu sa stal víťazom skupiny N. Víťazom Slovenského kopcového pohára sa stal s prehľadom Jaroslav Dubóczi na Seate Leon.

Všetky ostatné informácie, ktoré ste nestihli, ako aj kompletné výsledky pretekov nájdete na webovej stránke www.dobsinskykopec.com

Ľuboš Kašický
Tlačové stredisko DK 2016

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri