Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Vrchy

Dobšiná potvrdila svoju silu

Sunday, 17. 07. 2016 - 20:03, Public relations   

Dobšiná potvrdila svoju silu

To, že sa Dobšinský kopec pevne usadil v európskom šampionáte pretekov automobilov do vrchu nie je v žiadnom prípade náhoda. Dnes to „piata Európa" dokonale potvrdila. Neskutočne neprajné počasie celý víkend vytrápilo organizátorov, no húževnatí ľudia z horného Gemera znova ukázali svoju silu a zvládli s bravúrou aj tieto nástrahy.

„Nevyzerám síce na to, ale ja už si veľa pamätám. To čo sme však zažili dnes si naozaj nepamätám," priznával včera na tlačovej konferencii riaditeľ pretekov, Marcel Kollárik. A to ešte netušil, čo ich čaká v nedeľu.

0x8c2904.jpg

Predpovede síce neboli optimistické, ale nikto neveril, že bude ohrozené celé podujatie. Keď ešte na poludnie stále pršalo, tak to vyzeralo, že sa dnes možno pretekať ani nebude. Dážď však postupne ustával a hoci mrholilo a trať bola neustále mokrá, tak sa podmienky zlepšili natoľko, že sa dalo vyštartovať do prvej súťažnej jazdy. Tá sa síce zdržala až o 4,5 hodiny, no až v Taliansku bolo určite počuť, ako všetkým padol balvan zo srdca, že sme mohli odštartovať.

So šťastím sa prvá jazda veľmi nezdržala a tak prišla chvíľa na veľmi vážne druhé rozhodnutie. Odštartovať druhú jazdu aj napriek pokročilej hodine a stále neistému počasiu? Organizátori po konzultácii so súťažiacimi prijali aj toto vážne rozhodnutie a urobili správne. Nebyť 45 minútovému zdržaniu, keď sa na trať svojim olejom podpísal „pohárista" Stanislav Krivák, boli by sme zvládli druhú jazdu ešte skôr.

Odmenou pre tie desiatky ľudí, ktorí sa poctivo podieľali na príprave 33.ročníka bolo, že diváci nakoniec prišli (aj keď v pochopiteľne menšom počte) a preteky skončili s nečakaným prekvapením.

Dobšinátor Simone Faggioli bol prvýkrát porazený na svojej obľúbenej trati! Bolo to síce iba v druhej jazde a o neuveriteľné dve tisiciny sekundy, ale stalo sa!!! Aj to môže byť pre suverénneho Taliana motiváciou pre návrat na ďalší rok a pokúsenie sa prekonať znovu traťový rekord.

No a pre nás všetkých je to zároveň aj pozvánka na ďalší ročník Dobšinského kopca 2017. Dovidenia!

Ľuboš Kašický
Tlačové stredisko DK 2016

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri