Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Okruhy

Syn Micka Doohana v jednom tíme s mladým Fittipaldim aj Schumacherom

Wednesday, 07. 03. 2018 - 10:42, Ľuboš Kašický   

Syn Micka Doohana v jednom tíme s mladým Fittipaldim aj Schumacherom

Tvárime sa, že nie, no aj tak máme všetci zmysel pre sentiment a milujeme staré kapely a veľké mená benzínovej minulosti. Teraz nastupuje ich ďalšia generácia.

 


Ak by som sa pohrabal v archíve, tak by som určite našiel niekde fotky Micka Doohana, ako si pred dvadsiatimi rokmi (apríl 1998) zajazdil na monoposte tímu Williams FW19 Renault šampióna F1 Jacquesa Villeneuva. Obaja vtedy mali za sebou majstrovskú sezóny vo farbách rovnakej cigaretovej spoločnosti a tá umožnila akciu, kde si na katalánskom okruhu vymenili svoje majstrovské stroje.

jack2.jpg

Mimochodom Mick Doohan mal práve za sebou sezónu v ktorej vyhral desať veľkých cien v rade (celkom dvanásť víťazstiev) v najvyššej motocyklovej kategórii 500cc (dnes MotoGP). Bol to jeho štvrtý z piatich titulov v rade a iba Agostini a Rossi získali v kráľovskej kubatúre viacej titulov. Len o pár rokov neskôr sa potom Austrálčanovi narodil syn Jack a toho dnes Mick podporuje v jeho pretekárskych ambíciách. Mladý to však smeruje na štyri kolesá.

jack3.jpg

Mladý Jack Doohan (15) toho za sebou veľa ešte nemá, no teraz dostal šancu vyskúšať si sezónu v nemeckej F4, kde bude v tíme Prema Theodore Racing štartovať v rovnakom tíme s mladým Enzom Fittipaldim (16), vnukom Emersona Fittipaldiho. V rovnakom tíme odjazdil F4 aj mladý Mick Schumacher (19), ktorého tím teraz nasadzuje už v európskom šampionáte F3.

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri