Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Okruhy

V Ženeve ráno predstavili nové „E-čko“

Tuesday, 06. 03. 2018 - 08:18, Ľuboš Kašický   

V Ženeve ráno predstavili nové „E-čko“

Dnes otvorili 88.ročník autosalónu v Ženeve. A začína sa zhurta. Hneď ráno o ôsmej predstavil Alejandro Agag a Jean Todt novú formulu E na nasledujúcu sezónu.


Či sa to niekomu páči, alebo nie, tak formula E si začína upevňovať svoje miesto vo svete automobilového športu a pomaličky kráča sa svojim prívlastkom formula budúcnosti. Samozrejme, že to ešte „chvíľu" potrvá, kým zje dosť halušiek, aby mohla hodiť rukavicu starej sestre F1. Na prahu novej piatej sezóny, ktorá začne na prelome rokov 2018/19 však prichádza zásadná zmena v novom monoposte. Dnes nám ho predstavili v Ženeve.

gen2-04.jpg

Po prvýkrát v stále krátkej histórii FE prichádza monopost, ktorý nebudú musieť piloti meniť počas pit stopu, pretože mu nestačí batéria. FE Gen2 bude mať batériu, ktorá vydrží celú hodinu v plnom pretekárskom móde. A to s maximálnym výkonom 250 kW, čo je ekvivalent 335 koní. Maximálna rýchlosť je pritom až 280 km/h. Batéria váži 385 kg (celé auto vrátane pilota 900 kg), no aj tak je zrýchlenie z nula na 100 km/h len za 2,8 sekundy! To je pokrok, ktorý výrazne znova pomôže pri vývoji elektrických áut budúcnosti pre bežného spotrebiteľa.

gen2-01.jpg

„Nové auto Gen2 prekračuje aj hranice dizajnu," vysvetľuje agresívnejší look šéf Alejandro Agag. „Pri treťom aute sme už mohli byť trochu extrémnejší. Auto je už výrazne iné, než predošlé dve verzie. Vlastne nás limituje iba veľkosť batérie. No a tá môže byť v budúcnosti ešte menšia a otvorí ďalšie nové možnosti."

gen2-02.jpg

K súčasným silným menám automobiliek ako Jaguar, Audi, DS, či Renault už v piatej sezóne pribudnú tiež BMW, Porsche, Nissan aj Mercedes! Séria tak získava na váhe a pozornosti fanúšikov. Pozrime sa teda, ako nové auto vyzerá.

gen2-03.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri