Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Formula 1

Srdečné pozdravy F1 z Ruska

Wednesday, 26. 04. 2017 - 17:17, Ľuboš Kašický   

Srdečné pozdravy F1 z Ruska

Vylízaný asfalt, dlhé rovinky, ušianky a možno aj najvyšší. Pritiahne nás nudná ruská trať v Soči v nedeľu k televízorom?


Po krátkej prestávke pokračuje seriál MS F1 štvrtým podujatím na sterilnom okruhu v ruskom Soči. Nudná široká trať s pravouhlými zákrutami, dlhými rovinkami a technickou sériou zákrut je len ďalším umelým výplodom Hermanna Tilkeho. To celé potiahnuté hladkým dokonalým asfaltom by sa skôr hodilo do Disneylandu, než na olympijsky štadión. Budú sa však rozdávať ušianky a možno príde aj najvyšší.

02b.jpg

Na trati v Soči sme za tri roky, ktoré je ruská veľká cena v kalendári F1, veľa vzrušenia nezažili. Hladký povrch pomohol pneumatikám k dlhšej životnosti a Pirelli preto prvýkrát do Soči nasadzuje ultrasofty. Uvidíme, ako sa to v kombinácii so širšou styčnou plochou a vyšším prítlakom prejaví na stratégii tímov. Veľké očakávania však neodporúčam.

fp1-g.jpg

Napriek tomu sa F1 nachádza na dobrej vlne, keď sa vyostruje súboj medzi doteraz dominujúcim Mercedesom a stále sa zlepšujúcim Ferrari. Vettel sa vezie na víťaznej vlne a Hamilton je v pozícii, kedy musí útočiť. V dobrom svetle sa ukázal v Bahrajne aj Bottas, ktorý v kvalifikácii konečne porazil Hamiltona a zvýšilo mu to sebavedomie. Ešte keby tak vypol mrazák Raikkonen a rozpálil svoje ferrari, tak by sme sa azda mohli znova zabávať pri sledovaní F1.

02a.jpg

Vzhľadom na minimálny časový rozdiel sa v Soči bude štartovať kvalifikácia, aj preteky o 14.00 nášho času a teda nemusíme si privstať. Navyše prešovská rely sa končí už počas sobotňajšej kvalifikácie a argentínska rely až v nedeľu podvečer nášho času. Môžeme sa teda pokojne sústrediť na grand prix F1.

 

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri