Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Formula 1

Bude Force India na predaj?

Friday, 21. 04. 2017 - 13:30, Ľuboš Kašický   

Bude Force India na predaj?

Štvrtý tím priebežného poradia MS F1 má problémy potom, čo jeho ex-šéfa uväznili a zobrali mu pas za neplnenie záväzkov.

Iba tri tímy v novej sezóne F1 dokázali doviezť na bodoch do cieľa obidve autá vo všetkých troch úvodných veľkých cenách. Od Ferrari a Mercedesu sa to očakávalo, no prekvapivo tretím je Force India indického obchodníka s britským pasom, Vijay Mallyau.

Copyright manufacturer;jm17122fe22.jpg

Špekulatívny obchodník Mallya okrem toho že vlastnil aerolínie a obchodoval s rôznymi komoditami je aj prezidentom indickej automobilovej federácie a členom Svetovej rady motoristického športu. Pred časom sa však vzdal indického občianstva a má iba britský pas. No od utorka nemá ani ten, pretože mu ho zobrala polícia a big boss bol zadržiavaný. Prepustili ho však na kauciu a je v domácom vezení až do 17.mája, kedy sa má konať pojednávanie. Dovtedy nesmie opustiť územie Anglicka.

Copyright manufacturer;jm17122fe04.jpg

50 ročný Ind odkúpil tím od Eddie Jordana v roku 2007. Po krachu jeho leteckej spoločnosti Kingfisher Airlines predal časť tímu indickému holdingu Sahara India Pariwar. Lenže aj majiteľ tejto firmy je za neplatenie už dva roky vo väzení. Pred rokom teda Mallya svojich 42,5% akcií predal spoločnosti Diageo, ktorá za neho vyplatila dlhy. Samozrejme Mallya záväzky voči Diageo neplnil a tak ho odstavili. Nemá už žiadnu kontrolu na tímom F1, pretože stratil vplyv v spoločnostiach, ktoré vlastnia akcie. Úspešný tím F1 je tak v rukách ľudí, ktorí nemajú ani páru o motoristickom športe a jeho budúcnosť je tým neistá.

Copyright manufacturer;jm17122fe81.jpg

Záujem o spoluprácu má Aston Martin, no za danej situácie od spolupráce logicky ustúpil. Začiatkom roku Force India tím získal 15 miliónového sponzora, ktorý premaľoval jeho autá na ružovo a Diageo tvrdí, že je viazané podporovať tím do roku 2021. Aj napriek tomu všetkému však z paddocku vychádzajú informácie, že tím hľadá nového kupca. Kto ho však za danej nejasnej situácie kúpi? Predpokladaným dôsledkom celého stavu je tak možno očakávať onedlho stratu konkurencieschopnosť tímu. Škoda, pretože „rúžové šťuky" pekne mútia vody kráľovskej disciplíny.

 

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri