Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Formula 1

Šokujúce rozhodnutie Rosberga! Konči s F1!!!

Friday, 02. 12. 2016 - 15:12, Ľuboš Kašický   

Šokujúce rozhodnutie Rosberga! Konči s F1!!!

Ešte skôr, než si dnes večer vo Viedni Rosberg prevezme trofej majstra sveta, šokoval všetkých zverejnením správy o svojom odchode z F1.

Len traja majstri sveta F1 v doterajšej histórii odišli z formuly jeden po zisku titulu. Jackie Stewart v roku 1973 po tom, čo sa zabil jeho kamarát Francois Cévert. V roku 1992 Nigel Mansell, ktorý sa nedohodol s Frankom Williamsom a zatiaľ posledným bol Alain Prost o rok neskôr (1993). Dnes k týmto šampiónom pribudlo štvrté meno. Meno čerstvého majstra sveta, Nica Rosberga!

fia-2dec2016-oznam-end.jpg

Spolu s prezidentom FIA Jeanom Todtom a šéfom tímu Mercedes, Toto Wolffom, dnes popoludní zvolal Nico Rosberg vo Viedni tlačovku na ktorej oznámil svoj odchod z F1. „Ťažko sa to vysvetľuje," začal so zovretým hrdlom čerstvý šampión, aby následne vysvetlil, že dosiahol svoj sen a teraz sa chce venovať rodine. V oficiálnom vyhlásení tímu Mercedes Rosberg priznáva, že od chvíle, keď vyhral na Suzuke a dostal osud svojho titulu do svojich rúk, začal premýšľať o skončení kariéry.

low-m51008.jpg

„V nedeľu ráno v Abu Dhabi som vedel, že to môžu byť moje posledné preteky a to mi pomohlo prečistiť hlavu pred štartom. Chcel som si užiť každý okamih. Vedel som, že je to možno naposledy. Keď zhasli svetlá (štartovacie), tak som prežil najintenzívnejších 55 kôl v mojom živote. Rozhodol som sa však v pondelok večer. Nechal som si to celý deň prejsť hlavou a potom som to povedal Vivian (manželka) a Georgemu (manažér). Následne som to oznámil Totovi," opisuje Nico Rosberg.

m52831-low.jpg

„Iba jediná vec mi moje rozhodnutie sťažuje. To, že do ťažkej situácie dostávam svoju tímovú rodinu. Ale Toto ma pochopil. Hneď pochopil, že som pevne rozhodnutý," pokračoval vo vyhlásení Nico a je zrejme, že mu to nebolo ľahostajné. A čo bude nasledovať? „Teraz si chcem užiť tieto okamihy. Mám čas niekoľko týždňov premýšľať o sezóne a užívať si. Potom uvidím, čo mi život prinesie v mojom novom živote," zakončil ešte len päťdňový majster sveta F1.

lo-m52876.jpg

Zosumarizujme si, že Nico Rosberg mal 27.júna ešte iba 31 rokov a má celý život pred sebou. Vo formule jeden debutoval v Bahrajne 2006 a odjazdil 206 GP. 23 veľkých cien vyhral a vybojoval 1594,5 b. V nedeľu sa stal 33.majstrom sveta F1 a v historických tabuľkách v počte víťazstiev figuruje spolu s Piquetom na 12.mieste. Jeho otec Keke Rosberg sa z piatimi víťazstvami v tabuľkách radí na 34.miesto. Nico ho teda v každom ohľade prekonal a po Damonovi Hillovi sa stal druhým synom majstra sveta F1, ktorý zopakoval najväčší úspech svojho otca.

lo-m52865-mal2010.jpglo-m52867-cina2016-first-pp.jpglo-m52871-mca2013.jpgm52714-low.jpglow-m52178.jpglow-m52170.jpg

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri