Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Vrchy

Slovenské striebro a poľské zlato pre Igora Drotára

Wednesday, 18. 05. 2016 - 16:11, Martin Trenkler   

Slovenské striebro a poľské zlato pre Igora Drotára

Slovenský šampionát pretekov automobilov do vrchu (MSR PAV) pokračoval uplynulý víkend v poľskej Zaluži. Igor Drotár mal so svojou novou Škodou Fabia DTRi opäť náročný víkend, no napokon s veľmi sľubným koncom.

Tibor Szabosi;20160513-182102.jpg

Daždivé počasie zohralo svoju úlohu počas sobotňajších pretekov, v ktorých však prešovský matador pre poruchu na riadiacej jednotke vôbec neštartoval. Zhony a usilovná práca mechanikov tímu Profiko napokon opravili, čo sa dalo a na konci nedele si Igor so sebou bral trofej za absolútne druhé miesto v rámci MSR a dokonca absolútne prvé v poľskom národnom "majstráku", kde vedie priebežné poradie.

Tibor Szabosi;c30i6245.jpg

Igor Drotár: "Náš víkend v Zaluži nezačal vôbec dobre. Nevedeli sme naštartovať auto a ostávala tak jediná možnosť: odísť s riadiacou jednotkou do Česka a opraviť ju. Náš mechanik spravil kvôli tomu asi 1200 km a na druhý deň sme tak mohli štartovať. Auto fungovalo, no nie na 100 percent. Ukázal sa problém so svornosťou diferenciálov, preklzovali nám kolesá. Práve Zaluž je o výjazdoch z pomalých "vracákov" na rýchle rovinky, kde sme tak strácali čas. Povzbudilo nás naše záverečné umiestnenie ako aj zistenie, že auto má víťazný potenciál. V nedeľu sme skončili na peknom druhom mieste v rámci MSR a v rámci Poľska na prvom, čiže priebežne vedieme poľský šampionát. Nové diferenciály budeme testovať na Jahodnej a verím, že to bude opäť lepšie. Teším sa na náš "domáci" kopec pri Košiciach, ktorý okrem iného zahŕňa tiež poľský šampionát."

Tibor Szabosi;gh7p9094-2.jpg

MSR PAV na Jahodnej tak štartuje len týždeň po pretekoch v Zaluži - 21. a 22. mája.

Martin Trenkler/RPM

Tibor Szabosi;gh7p8258-5.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri