Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Vrchy

Rozhovory s poprednými jazdcami MSR v PAV pred štartom Moris Cup Jahodná 2016

Wednesday, 18. 05. 2016 - 10:34, Public relations   

Rozhovory s poprednými jazdcami MSR v PAV pred štartom Moris Cup Jahodná 2016

Týždeň pred štartom Moris Cup Jahodná 2016 sa v poľskej Zaluzi uskutočnilo 2. podujatie Majstrovstiev Slovenska v Pretekoch automobilov do vrchu 2016. Vybraných jazdcov sme sa opýtali na ich pocity tesne po pretekoch a zároveň pred štartom pretekov na Jahodnej.

Tibor Szabosi;c30i6073.jpg

Tomáš Ondrej: Na Jahodnej hovoríme o rýchlostnej skúške, ktorá sa mi veľmi páči. Je to úplne iné ako v Zaluzi. Tu je strašne veľa vracákov a Jahodná je krajšia, aj rýchla aj technická, viac sa mi páči. V absolútnom poradí je aktuálne predo mnou Peter Jureňa, tak uvidíme ako tomu bude po Jahodnej. Ale určite by som rád vyhral skupinu A a čo najvyššie sa umiestnil aj v absolútnom poradí.

Tibor Szabosi;gh7p7782-3.jpg

Ján Miloň: Jahodná sa mi veľmi páči, možno mi trochu vadí, že to depo je v cieli, lebo naši mechanici musia chodiť hore dole so servisnými vozidlami. Ale zase po každej jazde sme hneď v servise a na hoteli, čo má svoje výhody. Každý kopec je špecifický, je ťažké to hodnotiť. Ale veľmi sa teším. S autom máme trochu technické problémy, pri studenom motore sa mu nechce štartovať.

Tibor Szabosi;gh7p8465-5.jpg

Igor Drotár: Zaluz a Jahodná sa nedajú porovnať. Jahodná je rýchla, má veľa rýchlych zákrut, dá sa tam dosiahnuť dobrý čas. Mení sa rytmus, zo širokej do úzkej. V Zaluzi je to také fádne, je tu veľa podobných vracákov. Máme nové auto, na ktorom musíme vychytať detské choroby. Tie sa objavili v Rechbergu a pokračovali aj v Poľsku. Mali sme problém s riadiacou jednotkou, museli sme ísť po novú do Čiech. Ani teraz to ešte nie je dokonalé, trápia nás problémy s nastavením diferenciálov, takže musíme ešte veľa pracovať, aby bolo auto spoľahlivé. Som rád, že sme v cieli. Na Jahodnú sa teším.

Tibor Szabosi;gh7p8778-4.jpg

Peter Jureňa: Jahodná je veľmi pekná, rýchla aj technická. Páči sa mi a veľmi sa na ňu teším. Aktuálne vediem absolútne poradie, ale obávam sa, že po Jahodnej už tomu tak nebude. S N-kovým autom nemám na rýchlom kopci šancu bojovať o absolútne poradie. Chcel by som vyhrať skupinu v MSR aj v IHCC. Ale samozrejme, že vedúca pozícia ma aktuálne teší. Auto máme od Srnku a funguje naozaj výborne.

Tibor Szabosi;c30i6318.jpg

Václav Janík: Musím priznať, že Jahodnú nemám úplne najradšej a to kvôli časti v lese, ktorá je na naše auto dosť rozbitá. Ale za to sa teším na bazén a vírivku v cieli . Vyhrať absolútne bude trochu problém, keďže štartovať bude aj Dušan Nevěřil. Je to veľký súper, tak uvidíme ako to dopadne. S výsledkom v Zaluzi som spokojný, dosiahol som pekné časy. Všetky naše autá sú v cieli, takže sa už tešíme na Jahodnú.

Tibor Szabosi;gh7p8411-2.jpg

Miroslav Šutlák: Jahodná je domáca súťaž, takže určite sa teším na premiéru s novým autom na domácom kopci. Zaluz je dosť členitá, je tu veľa vracákov, človek si to musí zapamätať. Otestovali sme auto a veríme, že Jahodná nám dá znovu ďalšie skúsenosti a pomôže nám lepšie sa spoznať autom, aby sme si mohli vzájomne potykať. Cieľom bude hlavne dôjsť po obidva dni úspešne do cieľa.

Zdenka Tamášová
Tlačový tajomník Moris Cup Jahodná 2016



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri