Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Okruhy

Slovakia Ring sa už chystá na veľké preteky

Wednesday, 26. 03. 2014 - 21:35, Public relations   

Slovakia Ring sa už chystá na veľké preteky

Orechová Potôň, 26. marec 2014 - Majstrovstvá sveta cestovných automobilov (FIA WTCC) majú za sebou rekordnú sezónu a pred sebou éru nových automobilov. Na okruh Slovakia Ring zavítajú 10. a 11. mája.

Podobne ako Formula 1, aj FIA WTCC prechádza tento rok veľkými zmenami. Vozidlá novej - výkonnej triedy TC1 budú mať dynamickejší - agresívnejší vzhľad a ich maximálny výkon dramaticky porastie. Do šampionátu navyše vstupuje nový hráč - francúzska automobilka Citroën s hviezdnou zostavou Sébastien Loeb (9x šampión WRC) a Yvan Muller (4x šampión WTCC).

Tibor Szabosi;ibs3193-1.jpg

Dôležité sú tiež rekordné čísla sledovanosti FIA WTCC, ktoré napovedajú o zvýšenom záujme verejnosti. Zatiaľ čo Formula 1, i keď naďalej najsledovanejšia, prišla minulý rok o vyše 50 miliónov divákov, FIA WTCC naopak svoje čísla zvýšila. A to presne o 8,9 %, čo predstavuje neuveriteľných 557 miliónov divákov za celý rok - ako na okruhoch, tak pri televíznych obrazovkách. V roku 2013 prinieslo živé vysielanie a zostrihy 111 televíznych staníc v 188 krajinách. Dovedna to tvorilo 1 176 hodín vysielania, ako uviedol prieskum nemeckej spoločnosti REPUCOM. Na Slovensku odvysielala preteky naživo stanica RTVS, pričom krátke zostrihy a vlastné dokrútky uverejnili aj TV Markíza, TV JOJ, TA3 a regionálne televízie.

Dá sa očakávať, že tento rok prinesie okrem dramatickejších áut a zaujímavých mien aj akčné preteky na okruhu Slovakia Ring, ktorý si pre svoj zaujímavý charakter chvália všetci jazdci aj tímy. FIA WTCC sa predstaví slovenskému publiku už po tretíkrát, a to 10.-11. mája 2014, čo je len mierny posun oproti aprílovým termínom predošlých dvoch rokov.

Tibor Szabosi;co8c5843-7.jpg

***
Okruh Slovakia Ring / Areál Slovakia Ring
Slovakia Ring je profesionálny pretekársky okruh na Slovensku. S celkovou dĺžkou 5 922 m sa radí medzi najdlhšie v Európe. Kvalitatívnymi a bezpečnostnými parametrami vytvára okruh zázemie nielen pre prestížne svetové šampionáty pod hlavičkou FIA. Od roku 2010 prináša podujatia pre profesionálnych jazdcov, amatérov aj širokú verejnosť.

Komplex Slovakia Ring v Orechovej Potôni predstavuje jedinečný areál na Slovensku. Na jednom mieste ponúka možnosť jazdiť na motoristickom okruhu, zdokonaliť sa v škole bezpečnej jazdy, vyskúšať si off-road a užiť si relax v hoteli. Okruh Slovakia Ring so špičkovými parametrami patrí medzi najkvalitnejšie v Európe. Ponúka pestré možnosti využitia pre profesionálov aj amatérskych jazdcov a prináša pravidelné víkendové podujatia pre širokú verejnosť. Pre všetkých, ktorí si chcú preveriť a zdokonaliť svoje jazdecké zručnosti, je pripravené Centrum bezpečnej jazdy s najmodernejším tréningovým cvičiskom v strednej Európe. Po aktívnom výkone si môžete dopriať výdatný obed či večeru v Hoteli Ring***, ktorý ponúka komfortné ubytovanie a wellness centrum so saunami a bazénom.

 

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri