Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Vrchy

Slovak National Hill Climb Team na poslednú Európu do Buzetu

Friday, 16. 09. 2016 - 11:06, Public relations   

Slovak National Hill Climb Team na poslednú Európu do Buzetu

Posledné podujatie Majstrovstiev Európy pretekov automobilov do vrchu 2016 sa bude konať už počas nadchádzajúceho víkendu v Chorvátskom Buzete. Na štarte nebude chýbať ani slovenský národný kopcový tím.

 

Tibor Szabosi;gh7p7863-6.jpg

Preteky v Buzete sa tešia neskutočnej diváckej podpore, pričom organizátor pre jazdcov a ich tímy, ale aj množstvo divákov každoročne vymýšľa nejaké novinky. Buzetski Dani, ako sa volá toto kopcové podujatie, práve v tomto roku oslavuje tridsiate piate výročie, takže sa dá očakávať, že organizátor príde opäť s nejakou novinkou, ktorá zaujme súťažiacich a ich fanúšikov. Na štarte sa pritom v tomto roku bude doslova tlačiť dvestopäťdesiat jazdcov, medzi ktorými nebude chýbať ani pätica jazdcov Slovak National Hill Climb Teamu, ktorá bude reprezentovať Slovensko na tomto podujatí.

Tibor Szabosi;c30i0096.jpg

Meno Jozef Béreš mladší je fanúšikom motoristického športu dobre známe nielen u nás doma, ale po celej Európe. Ďodi sa na trati v Buzete predstaví v spolupráci s formulou Tatuus Renault S2000, pričom určite aj tu bude patriť medzi najrýchlejších jazdcov vo svojej kategórii pri bojoch v rámci seriálu Majstrovstiev Európy pretekov automobilov do vrchu.

Tibor Szabosi;c30i0486-2.jpg

Rovnako s formulou, v tomto prípade s Metalexom zaradeným do kategórie Historikov sa na trati predstaví aj Miro Čiiak, ktorý bude bojovať o body v rámci európskeho seriálu historických vozidiel, ale aj FIA Zóny strednej Európy.

Tibor Szabosi;gh7p6123-1.jpg

Zatiaľ čo pre už spomínanú dvojicu jazdcov bude trať v Buzete absolútnou novinkou, keďže tu ešte nikdy nejazdili, pre ostatnú trojicu je tento kopec už dôverne známy z minuloročného štartu.

Tibor Szabosi;c30i0110.jpg

Peter Ambrúz sa na štart v meste, ktoré bolo v roku 1999 vyhlásené aj za mesto Hľuzovky, postaví už tradične s vozidlom Vauxhall Vectra ST, pričom jeho cieľom je získať body v skupine E1 v rakúskom šampionáte.

Martin Paľov;ik8a1542-1.jpg

Obdobne je na tom aj Peter Florek, ktorému na trati dlhej päť kilometrov bude po oba dva dni robiť spoločnosť Mitsubishi Lancer EVO IX. Peter bude v Buzete bojovať rovnako o body v rámci skupiny E1.

Martin Paľov;ik8a2290.jpg

Posledným jazdcom Slovak National Hill Climb Teamu, ktorého diváci v Buzete na trati uvidia, je Sergej Škarpíšek. Sergio sa im predstaví v spolupráci s vozidlom Opel Kadett s ktorým sme ho mohli sledovať aj na Ostrej Lúke, avšak v Buzete bude skúšať ako funguje nový motor.

O tom, ako sa darilo jazdcom slovenského národného tímu v Chorvátsku vás budeme informovať po víkende.

Slovak National Hill Climb Team, Miro Majláth

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri